Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 5. januar 2005 kl 22.30 Migrapolis: Bill.mrk. "Singel"

Migrapolis flytter fra NRK2 til NRK1

Migrapolisgjengen som fra nyttår er å se på NRK1: Fra v. Veslemøy Hvidsteen, Hung Ba Mai, Rajan Chelliah, Karyn de Laine Bennett-Lund, Lotten Christiansen, Asta Busingye Lydersen og Christian Strand (Foto: Ole Kaland, NRK)
Migrapolisgjengen som fra nyttår er å se på NRK1: Fra v. Veslemøy Hvidsteen, Hung Ba Mai, Rajan Chelliah, Karyn de Laine Bennett-Lund, Lotten Christiansen, Asta Busingye Lydersen og Christian Strand (Foto: Ole Kaland, NRK)
Etter en liten pause er Migrapolis tilbake – denne gangen på NRK1. Det betyr ny og bedre sendetid, og mulighet til å nå ut til langt flere seere. Programmet kommer i ny og friskere innpakning, men med den samme målsettingen som før: å skape opplevelser som gir ny innsikt i menneskers liv i Norge.

Migrapolis byr på møter med enkeltmennesker som står midt oppe i de dilemmaene og urfordringene dagens flerkulturelle virkelighet innebærer. Flertallet av intervjuobjektene har etnisk minoritetsbakgrunn – det samme har flere av programlederne, men programmet henvender seg til nordmenn flest.

Fra Hotel Cæsar til Migrapolis
Programlederne er de samme som i 2004 – med unntak av Christian Strand. Han skal være vikar for Asta Busingye Lydersen og blir å se på skjermen i løpet av februar. Christian er hentet inn som ungdomsalibiet i Migrapolis, og kommer sikkert også til å fri til både tanter og bestemødre blant seerne. Mange husker ham sikkert som pikkoloen Knut Arne i Hotel Cæsar.

Hung Ba Mai, Karyn de Laine Bennett-Lund, Rajan Chelliah, Lotten Christiansen, Veslemøy Hvidsteen og Asta Busingye Lydersen fortsetter som reportere i 2005.

Første program
Årets første program på NRK1 har tittelen "Bill. mrk. Singel", og vi møter blant andre Nils Mathis Buljo i Kautokeino. Han er ungkar og hadde sett for seg et familieliv, men slik er det ikke blitt foreløpig. Nils mener det er for få damer å velge mellom i Kautokeino. Jentene drar ofte ut av bygda for å studere. Men selv om Nils begynner å bli eldre, har han ikke gitt opp håpet. – Han der felespilleren fikk jo barn etter at han fylte 60. Da må det jo være håp for meg også, sier han lattermildet.

Vi møter også norsk-pakistanske Danish Khan og mormoneren Solveig Fjermedal. Danish er fraskilt, og ser det som et klart minus når det gjelder å finne en partner i det pakistanske miljøet. Mormonermiljøet i Norge er lite, og Solveig synes det er vanskelig å finnen noen som deler hennes tro.

Egenprodusert flerkulturelt magasin
Prosjektleder: Marianne Mikkelsen, tlf: 91 54 06 26 marianne.mikkelsen@nrk.no
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78