Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 25. mai 2006 kl 20.25 Norsk militær tattoo 2006

Forrykende show i Oslo Spektrum

Hans Majestet Kongens Garde i Oslo Spektrum (Foto: Per Arne Juvang, Forsvarets mediesenter)
Hans Majestet Kongens Garde i Oslo Spektrum (Foto: Per Arne Juvang, Forsvarets mediesenter)
For femte gang inntok Norsk militær tattoo Oslo Spektrum i dagene 5. til 7. mai 2006. Til sammen 800 musikanter og aktører fra ni nasjoner ga fire forrykende forestillinger med musikalsk oppvisning i verdenstoppen.

I anledning Hans Majestet Kongens Gardes 150-års jubileum, har tattooen invitert musikkorps fra andre lands garder, blant andre spanske Banda Sinfonica de la Guardia Real fra Madrid og Gardemusik Wien fra Østerrike. Og selvsagt deltok også jubilanten selv, Garden, med sitt jubileumsprogram. Øvrige norske militærorkestre var Stabsmusikken, Marinemusikken og Forsvarets musikkorps Trøndelag.

Av andre store militærkorps kan nevnes US Army Field Band fra Washington D.C. Vanligvis er de opptatt med å representere den amerikanske presidenten og Det hvite hus, men denne uka hadde de tatt turen til Oslo. Fra et annet verdenshjørne kom Det kongelige thailandske militærkorps som for første gang besøkte Europa.

Rock me, Mozart
- Det er en veldig flott forestilling med masse musikk. I tillegg er det elementer som er mer showpreget som akrobatikk, dans og drill. Det er som et militært sirkus, hevder produsent og regissør for forestillingene, Per Th. Hansen, men understreker at musikken er det viktigste. - Militærmusikk er så allsidig. Man kan spille alt fra rock til klassisk, sier han.

I årets tattoo er det begge deler. Gardemusik Wien deltar med et av de mer spenstige innslagene som har fått navnet "Rock me, Mozart".

Drill til tusen
I tillegg kommer en fantastisk danseoppvisning med spenst og temperament fra The Russian State Cossack Dance Team, og musikalsk svensk trommepresisjon fra Arméns Trumkår. Det er også plass til drill og mer spektakulære akrobatiske oppvisninger.

Fra USA kom The United States Army Drill Team som fremviste en nærgående geværdrill av ypperste klasse. The Lochiel Drill Team fra New Zealand er en ren jentetropp med en fantastisk presisjon i sin marsjering og oppvisning, og med fengende musikalsk følge fra Marinemusikken, ledet av Frode Thingnæs. Tyske The Gym Wheel Team viste halsbrekkende øvelser, og de svenske motorsykkelakrobaktene Arméns Lejon utførte luftige svev gjennom ringer av flammer.

Det er totalt sjuende gang tattooen arrangeres i Norge, og hvert år kommer tusenvis av mennesker for å få med seg dette musikalske showet.

Innkjøpt program
Produsert av Forsvarets mediesenter
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no