Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 20. mars 1999 kl 18.30 Smørøyet

Smørøyet (ttv)


NRK1 lørdag 22. mars Kl 18.30
Smørøyet (8:14)

Fortidens kjendiser

Hva gjorde kjente personer da de var 13-14 år? En ble mobbet og fikk klippet over gitarstrengene sine. En annen måtte gifte seg med sin bror og en tredje ble satt i militærakademi som tiåring. Janne og Anja forsøker å finne ut hvordan ungdomstiden har artet seg for forskjellige kjente mennesker.
Hva gjorde kjente personer da de var 13-14 år? Janne og Anja forsøker å finne ut hvordan ungdomstiden artet seg for forskjellige kjente mennesker, som for eksempel Napoleon, Jeanne D\'Arc og Elvis.
Da Cleopatra var 14 år, var hun egyptisk prinsesse og storebroren hennes ble drept av sin egen far! Cleopatra var hestejente og måtte gifte seg med sin egen bror som 18- åring.
Sonja Henie ble norgesmester som 13-åring, og da var hun allerede superstjerne og forbilde for utallige ungpiker.

Det å skaffe nye venner
Smørøyets reporter i livets skole, Janne Rønningen, gir råd og vink om hvordan man skal bli populær når man kommer til et nytt sted eller en ny skole. Her får du mange nyttige tips om hvordan du kan skaffe deg mange venner fort og hvordan du kan imponere og overbevise alle om at du er kul og vellykket.
Gjester hos Petter og Ole Martin er noen ungdommer som driver med seilflyging, og live i studio spiller TQ.

Egil og Barbara
Egil har skjønt at grunnen til at det skar seg mellom ham og Barbara: Han er en grå mus som ingen legger merke til. Nå oppsøker han en stylist for å rette på sitt kjedelige image.

Asylet 2 - episode 1
Vi er kommet til den andre serien i Barne- og ungdomsavdelingens spennende suksesserie \"Asylet\". Hovedingredienser denne gang er en leiegård som trues av riving, en sleip eiendomshai, falske dollarsedler, en mystisk klokker, gamle mynter og russiske ikoner.
De fem ungdommene Liz, Ellen, Thomas, Pelle og Inger roter seg helt tilfeldig bort i problemer og ser noe de ikke burde ha sett. Av ren nysgjerrighet og eventyrlyst vikler de seg inn i flere saker, som leder til et felles spor nede i mørke, trange gruveganger under Gamle Aker kirke.
En god støttespiller har de i gårdens eneste leieboer, gamle frøken Linné, som oppfordrer ungdommene til å finne fiendens akilleshæl og bruke sine muskler, særlig dem mellom ørene...
\"Asylet 2\" er regissert av Anne-Marie Nørholm.
NRK1 lørdag kl 18.30

Bilde (via Scanpix/Data-tv/Internett)
1. Anja Stabell som Cleopatra.

2. Anja Stabell drømmer om å være Sonja Henie.

3. Gjengen i \"Asylet\" i trange, mørke gruveganger under Gamle Aker kirke. (Foto: Bente Bjerke, Norpress).
Egenprodusert program for barn og unge
Pressekontakt: Anna- Marie Normann, tlf 23 04 78 53