Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 23. februar 2005 kl 20.35 Pilot Globe Guides: Januar og februar

Året rundt med Pilot Globe Guide

Fra den årlige
Fra den årlige "appelsinkrigen" i den norditalienske byen Ivrea. (Foto: Pilot Film & TV Productions)
Ian Wright er først ut som fjernsynsseernes ledsager i sju avsnitt av den nye serien Pilot Globe Guide. Ian og de andre oppsøker steder der det skjer når det skjer – måned for måned – med januar og februar på agendaen i første program.

Vi følger kalenderåret, og Ian tar oss med til januars Timkat-festival i Lallibella i Etiopia, med fargerike parader og massedåp av kristne. På denne tiden byr også Cape Byron i Australia på super surf og hang-gliding. Ian nyter den oppstigende solens første stråler der – kontinentet treffes faktisk først av orientens lys hver morgen på dette stedet.

Justine Shapiro, Holly Morris og Megan McCormack følger opp Ians januar-utflukter med inntrykk fra hinduistiske festivaler i Filippinene og Malaysia, dykking i Karibia og utforsking av sjødyr i Florida.

Februar-utflukter
Italia skilter med to store vinterfestivaler, og Megan tar oss med til appelsinkrigen i Ivrea og karnevalet i Venezia.

Justine overværer vietnamesernes deltagelse i buddhistiske seremonier på årets religiøse høydepunkt – i februar. Videre kan vi være med på aktuelle oppfølginger fra de arabiske statene i Den persiske bukt, fra Yucatan-kysten i Mexico og fra Borneos kyster.

Mer om serien
Pilot Globe Guides byr på de samme ledsagerne som i tidligere serier fra Pilot Film & TV Productions, og som før er koffert bannlyst. Det samme er overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. Pilot-reporterne tar oss med til steder som appeller til den nysgjerrige og eventyrlystne.

Britisk dokumentarserie (2002)
Originaltittel: Pilot Globe Guides
Produsert av: Pilot Film & TV Productions
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57LENKER
  • Les mer