Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 2. januar 2006 kl 21.25 Niern: U-Turn

En u-sving til et nytt liv

Livets landevei byr på overraskelser for de fleste. For Bobby Cooper (Sean Penn) fører et bilhavari til at han må ta en sving innom Superior i Arizona - et besøk som får uante følger.
Livets landevei byr på overraskelser for de fleste. For Bobby Cooper (Sean Penn) fører et bilhavari til at han må ta en sving innom Superior i Arizona - et besøk som får uante følger.
Den småkriminelle Bobby Cooper er på vei til Las Vegas for å betale en spillegjeld som allerede har kostet ham to fingre. Han vil begynne et nytt liv, men skjebnen vil det annerledes.

Når bilen ryker utenfor den lille ørkenbyen Superior i Arizona, bestemmer han seg for å få den reparert på det lokale bilverkstedet. Dermed tar også livet hans en overraskende vending.

Det høyst ufrivillige oppholdet setter Bobby (Sean Penn) i forbindelse med en rekke merkelige og ikke minst farlige mennesker.

Bilmekanikeren Darrell (Billy Bob Thornton) er en møkkete landsbytulling som har sin helt spesielle måte å reparere biler på. Jake McKenna (Nick Nolte) er den lokale eiendomsmegleren og gift med Grace (Jennifer Lopez). Begge ektefellene vil ha Bobby til å ta livet av den andre.

Toby N. Tucker (Joaquin Phoenix), med det selvvalgte klengenavnet "TNT", ypper stadig til bråk fordi han påstår at Bobby prøver å sjekke opp kjæresten hans.

Jon Voight spiller en blind indianer som sitter på en benk og spår de uunngåelige tragediene som Bobbys besøk fører til, mens sheriffen helst vil ha Bobby til å forlate Superior snarest mulig.

Programmet er sendt tidligere.

Amoralsk fabel
Oliver Stones film om mord og svik, sex og bedrag, er en amoralsk fabel med sterke navn på rollelisten. Om "U-Turn" skrev VG da filmen hadde norsk kinopremiere i 1998: "Sean Penn (Bobby Cooper) spiller en svak, på ingen måte moralsk, men heller ikke særlig morderisk person, som ved et tilfelle trenges opp i et hjørne der ingen fluktvei finnes."

Amerikansk spillefilm fra 1996
Originaltittel: U-Turn
Regi: Oliver Stone
I rollene: Sean Penn, Laura Prepon, Jennifer Lopez
Pressekontakt:Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36