Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 15. mars 2006 kl 22.30 Migrapolis: Se meg naken

Det siste fikenbladet


Helene Rask opplever at holdningene til hennes arbeid har endret seg i en positiv retning de siste årene. Blant annet er begrepet nakenmodell erstattet med glamourmodell i mange sammenhenger.

- Jeg begynte som nakenmodell. Det er ikke jeg som kaller det glamourmodell; det er media som har funnet opp begrepet. Men jeg står like mye inne for det jeg gjør nå som tidligere.

Helene anser ikke seg selv som et forbilde for andre jenter, og tar derfor ikke noe moralsk standpunkt i forhold til det å vise fram kroppen sin. – Nei, jeg må holde fokus på det jeg driver med selv. Derfor kan jeg ikke forholde meg til at jeg kanskje er et forbilde for noen.

Deiligst.no
Edon Minushi er en av mange ungdommer som stadig klikker seg inn på møtestedet deiligst.no. Der treffer han jenter som viser fram hva det skulle være av kroppen sin, ifølge Edon. Selv legger han ut bilder av magen sin eller muskler på nettstedet. – Grunnen til at jeg gjør det er fordi her treffer jeg mange nye mennesker. Og jeg møter pene jenter. Hvis vi liker hverandre, bytter vi e-postadresser og snakker videre der.

Edon forteller at det finnes perverse folk på nettstedene også, men han gir ikke ut personlige opplysninger, noe faren Orhan er glad for. – Jeg vet ikke så mye om hva som foregår på slike nettsteder. Derfor flyttet jeg pc-en opp fra kjelleren slik at jeg har litt bedre kontroll. Det er ikke noe nytt at de unge snakker om sex, men det er viktig at vi også snakker med dem om hvordan det foregår.

Hva med sansen for seksualitet?
Som 83-åring er ikke Mia Berner redd for å fortelle at hun fortsatt er et seksuelt menneske. Men hun synes det er trist å se hvilken del av seksuallivet som har fått så stor plass i det offentlige rom. – Jeg synes ikke at sex skal brettes ut slik som i utstillingsvinduer. Dette er ikke frigjøring, men et nytt fengsel, sier hun og peker på en utstillingsdukke med sort blondeundertøy. Å være innpakket i slik pynt som brukes av horer, en jobb vi ikke trenger å ta, hvordan kan man kalle det frigjøring?

Egenprodusert flerkulturelt magasin fra NRK Østlandssendingen
Prosjektleder: Marianne Mikkelsen, tlf: 91 54 06 26
Pressekontakt: 1