Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 15. mars 2009 kl 19.30 Folk: Vassendgutane

Historien om Vassendgutane

Å være på konsert med Vassendgutane er som å være på en kjempefest med 5000 deltakere. (Foto: Tor Sivertstøl/NRK)
Å være på konsert med Vassendgutane er som å være på en kjempefest med 5000 deltakere. (Foto: Tor Sivertstøl/NRK)
For tretten år siden solgte de kassetter på den lokale bensinstasjonen. Nå er vennegjengen et av Norges mest spilte, sette og solgte band. Til tross for at de aldri har fått platekontrakt, selger de til dobbelt platina.

Med låter som "Silikon i tatti", "Ungkar med dobbeltseng" og "Reidar med gjødselspreiar" har Vassendgutane sjarmert hele Norge. NRK har fulgt vennegjengen fra Vassenden på turné.

Det var en gang
Eventyret om Vassendgutane begynte i lille Åmdalen i Ørsta. En vennegjeng fant en gammel gitar og et falleferdig trommesett. Så gikk de ned i kjelleren i det gamle ungdomshuset på Vassenden og begynte å øve. Lite visste de at de skulle ende opp som et av Norges mest populære band.

Reporter Terje Reite og fotograf Tor Sivertstøl har fulgt Vassendgutane på turné til Jæren og Nordhordaland. Det ble en heftig og svett affære - med høy harryfaktor, skinnende boots og glitrende cowboy-hatter. – En konsert med Vassendgutane er så langt bort fra kulturelitens operapalass i Bjørvika som det er mulig å komme, konkluderte reporter Reite etter turneen.

Om serien
Folk er en dokumentarserie bestående av frittstående program som produseres i hele landet. Serien har som mål å vise litt av det store mangfoldet som finnes i det norske samfunn. I en god og hyggelige halvtime møter vi ulike hverdagshelter fra hele Norge – fra entusiastiske dyrepassere til gærne professorer.

Egenprodusert dokumentar, Program riks (2009)
Originaltittel: Vassendgutane
Programansvarlig: Terje Reite
Programredaktør: Oddbjørn Rosnes, tlf 478 15 458
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf 23 04 41 01/975 252 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no