Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 13. september 2006 kl 19.30 Forbrukerinspektørene

Rettferdig handel

Marit Evertsen Grimstad har vært i England, der fair trade-produkter er svært populære blant forbrukerne. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Marit Evertsen Grimstad har vært i England, der fair trade-produkter er svært populære blant forbrukerne. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Fair trade, eller rettferdig handel, er i vinden. I Norge har det ikke tatt helt av ennå, men i følge trendanalytikerne vil det ikke gå lang tid før også nordmenn ønsker å forsikre seg om at varene de kjøper er etisk produsert. Forbrukerinspektør Marit Evertsen Grimstad har vært i England, der fair trade-produkter virkelig har slått an.

England er et av de ledende landene i verden når det kommer til fair trade-konseptet. Store kjeder som Marks & Spencer selger mange fair trade-produkter, og det er mulig å kjøpe både vin, fotball, klær og mye forskjellig mat i butikkene som alle er etisk produsert.

Hvorfor satser ikke de store butikkjedene i Norge på samme måte? Det er et av spørsmålene forbrukerinspektør Marit Evertsen Grimstad stiller til de ansvarlige her hjemme.

Om Forbrukerinspektørene
I høst skal forbrukerinspektørene Snorre Tønset og Marit Evertsen Grimstad lede sendingene fra studio. Lars Karelius Noer og Frode Søreide er "utegående" forbrukerinspektører.

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Programledere: Snorre Tønset og Marit Evertsen Grimstad.
Reportere: Lars Karelius Noer og Frode Søreide
Prosjektleder: Frank Sivertsen
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Tv-seere bes kontakt Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no