Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 30. januar 2005 kl 20.10 Krøniken

Nye episoder av Krøniken

Erik (Ken Vedsegaard) er tilbake i Danmark. (Foto: DR)
Erik (Ken Vedsegaard) er tilbake i Danmark. (Foto: DR)
Når Krøniken i kveld er tilbake på NRK, er vi kommet fram til desember 1958. Julen står for døren, og for de fire hovedpersonene og deres familer ser mye annerledes ut.

Erik har, på sin fars oppfordring, kommet tilbake til Danmark for å jobbe på Bella. Der går det forrykende, og de står foran en utvidelse. For første gang ser samarbeidet mellom Erik og Kaj Holger ut til å gå strålende.

Likevel har Erik ikke bestemt om han vil bli i landet. Spørsmålet er om han skal forsøke å ta opp tråden igjen med Ida og deres to sønner, Henrik og Bo, og om det eventuelt vil lykkes.

Ida på sin side har fått styr på livet som alenemamma med full jobb på Bergs forlag, selv om det til tider byr på både problemer og overraskelser. Hun kommer også snart til å stå overfor flere utfordringer i sin nye karriere, samtidig som hun må finne ut av hva hun vil gjøre med sønnene i forhold til Erik. Hun er imidlertid veldig glad for naboene Børge og Karen som stiller opp for henne.

Hjemme hos Søs og Palle er hverdagen først og fremst preget av at Palle nå er sosialdemokratisk folketingskandidat i Kjellerupkretsen. Og det vil etter hvert vise seg at den lokale kretsformannen ikke er så tilforlatelig og uskyldig som han hittil har gitt uttrykk for. Samtidig vokser behovet hos Søs til å søke nye utfordringer enn de hennes hverdag som hjemmeværende husmor og politikerfrue kan tilby.

Hos Børge og Karen er Emma flyttet hjemmefra, og livet er ikke lenger så turbulent for dem. Likevel ser de to fortsatt veldig forskjellig på mange ting. Børge har drømmer som etter Karens mening er så småborgerlige at de absolutt ikke er noe for henne. Men Børge lar seg ikke avfeie og ved etter hvert hvordan han skal takle Karen og deres forhold.

I overklassehjemmet hos Karin og Kaj Holger er varmen og fortroligheten mellom ektefellene vokst etter sykdommen Kaj Holger ble rammet av. De er begynt å dyrke et mer sosialt liv igjen, og båndet til Frimurerlosjen har fått forsterket betydning for Kaj Holger. Han har også lært seg å sette mer pris på samarbeidet med Erik, og han håper Erik utvikler de kvaliteter som er nødvendige for å stå i spissen for Bella og virksomheten. Karin er først og fremst opptatt av omsorgen for sine barn og nå barnebarn. Hennes forhold til Søs er blitt tettere, men hun har som vanlig en større oppmerksomhet for Erik. Og det plager henne at Erik ser så lite til sine to sønner.

Fem episoder videre
NRK skal denne våren sende de fem neste episodene av slektsdramaet fra Danmark. Det er disse som per i dag er ferdige. Serien spilles inn kontinuerlig hos DR i Danmark, og totalt er det planlagt 24 episoder.

Dansk dramaserie (2003)
Originaltittel: Krøniken (sesong 1)
Produsert av: DR TV Drama
Manus: Stig Thorsboe og Hanna Lundblad
Med: Anders W. Berthelsen, Anne Louise Hassing, Maibritt Saerens, Ken Vedsegaard, Waage Sandø, Pernille Højmark, Dick Kaysø og Stina Ekblad.
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10,
LENKER
  • Les mer