Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 28. mai 2004 kl 21.15 Detektimen: Detektiv Jack Frost

Politimann av den gamle skole

Detektiv Jack Frost er en politimann av den gamle skolen. (Foto: ITV)
Detektiv Jack Frost er en politimann av den gamle skolen. (Foto: ITV)
Detektiv Jack Frost er en av ringrevene ved Denton Police Station. Mange års erfaring har lært ham at avansert teknologi og spektakulære metoder på langt nær garanterer suksess. Nå får han en sak der han nok en gang må stole på sitt intellekt og sin evne til å se det store bildet.

Denne gangen begynner mysteriet med at en ukjent mann blir funnet død på en fylling for returflasker. Den avdøde kan naturlig nok ikke fortelle særlig mye, og han har ingen identitetspapirer på seg. Frost har få spor å gå etter. Han får imidlertid hjelp av sin nye assistent, det unge datageniet Jasper Tranter. Den hjelpen kan han saktens trenge.

Den velstående forretningsmannen Stephen Richford er på forretningsreise. For første gang i sitt liv bestiller han tjenester fra et eskortebyrå. Når han ser hvem som kommer på døren, forbanner han seg på at det blir siste gang han gjør noe slikt. Er det en forbindelse mellom den døde på fyllingen og hendelsen med ekskortepiken?

Tradisjonelle metoder
Detektiv Jack Frost er ikke særlig begeistret for moderne politimetoder, og han har lite til overs for biljakter og skuddvekslinger. Frost er en tradisjonell type som heller stoler på sin intuisjon og sin intervjuteknikk. Godt gammeldags politiarbeid er det som får kjeltringene bak lås og slå, mener Frost. Men han har et hemmelig våpen: Mat. Frost er sjelden langt unna en sandwich eller en god curry, og det går med atskillige kopper te. Frost bekrefter ordtaket om at "Uten mat og drikke duger helten ikke". Klarer vår mann å løse saken?


Innkjøpt dramaserie fra ITV.
Produksjonsår: 2004
Originaltittel: A Touch of Frost: Dancing in the Dark
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup 23 04 98 41 (92 01 55 79),

I de viktigste rollene:
David Jason (William (Jack) Frost), Bruce Alexander (Norman Mullet), Clive Wood (Stephen Richford), Jill Baker (Elizabeth Richford), Claire Cox (Julie Brown), Amber Sainsbury (Heather Wills).