Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 16. juni 2009 kl 23.15 Film: Begravelse med utsikt

Livlige begravelsesbyråer

Betty (Brenda Blethyn) blir gift med stedets skjørtejeger av en rådmann (Robert Pugh) (Foto: Miramax)
Betty (Brenda Blethyn) blir gift med stedets skjørtejeger av en rådmann (Robert Pugh) (Foto: Miramax)
To rivaliserende begravelsesbyråer gjør en livgivende innsats i denne filmen. Rammen er en pittoresk, britisk småbyidyll, her lagt til Wales, og kjærligheten står i sentrum. Mellom begravelsesagenten Boris og Betty har den nemlig blomstret på avstand i 30 år. Nå er Betty ulykkelig gift med stedets skjørtejeger av en rådmann.

Livet går sin vante gang, helt til Bettys svigermor dør og Betty og Boris møtes igjen. Dermed tennes gnisten på nytt. Svigermorens begravelse er det begravelsesbyrået til Boris som skal ta seg av, noe som irriterer rivalen og konkurrenten Frank Featherbed. Frank er nemlig fast bestemt på å revolusjonere bransjen gjennom sitt nye konsept med tematisk oppbygde begravelser. Sånn kan for eksempel en 90-åring, som i hemmelighet så på "Star Trek", bli sminket opp til romkaptein i kista – til de etterlattes store forbauselse.

Hvordan finne lykken?
Boris betror Betty at han har elsket henne gjennom alle disse årene, og foreslår at de rømmer til Tahiti. Hun har lyst, men synes ikke hun kan skilles fra ektemannen på grunn av hans stilling i lokalsamfunnet. I et desperat forsøk på å oppnå lykken, bestemmer de seg i fellesskap for å iscenesette hennes død og reise av gårde sammen.

Dermed starter deres felles opplegg. I samarbeid med byens lege gjennomfører de "ulykken", og når hun så er "død", starter kampen om hvem som skal få begrave henne. Også her bistår legen dem, og erklærer at hennes siste ønske var å bli begravet hos Boris Plotz. Men under begravelsen skjer det ting som gjør at utfallet av det planlagte forsvinningsnummeret tar en annen vending enn først antatt.

Filmen er sendt tidligere.

Britisk/amerikansk komedie (2002)
Originaltittel: "Plots with a View"
Med Alfred Molina (Boris), Brenda Blethyn (Betty), Christopher Walken (Frank Featherbed)
Regi: Nick Hurran
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf: 23 04 78 53