Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 3. desember 2002 kl 23.20 Jaga

Den spillegale professoren

Richard Kimble (Tim Daly) vet ikke at telefonen til advokaten hans blir avlyttet.
Richard Kimble (Tim Daly) vet ikke at telefonen til advokaten hans blir avlyttet.
I kveldens episode av spenningsserien ”Jaga” har Richard Kimble kommet seg til gamblernes mekka, byen Atlantic City på den amerikanske østkysten. Her møter han en spillegal professor som trues på livet av nådeløse pengeinnkrevere.

Kimble blir kjent med professor Al Greenlaw ved en ren tilfeldighet. Snart viser det seg at mannen er i ferd med å miste både familie, jobb og helse på grunn av sin ukontrollerte spilling. Kimble selv havner i alvorlig trøbbel fordi pengeinnkrevere tror at han står i ledtog med Greenlaw.

Samtidig har Kimbles svigerfar Ross og leiemorderen Vasick begynt å avlytte telefonen til Kimbles advokat. Slik kommer de på sporet etter den drapsdømte rømlingen, som nok en gang må kjempe for livet med ryggen mot veggen.

Om serien
”Jaget” (The Fugitive) var en populær spenningsserie i USA på 60-tallet og ble også en stor filmsuksess i 1993 med Harrison Ford i hovedrollen. NRK1 sender nå en forrykende amerikansk nyinnspilling på 22 timelange episoder. Her spiller Tim Daly legen som blir uskyldig dømt for drapet på sin kone.

Dr. Richard Kimble er en dyktig kirurg og kjærlig ektemann som en dag kommer hjem fra jobben og finner sin kone i en blodpøl. Han blir dømt for drap, men greier å rømme. Snart er han på flukt over hele det amerikanske kontinentet, mens politiførstebetjent Philip Gerard (Mykelti Williamson) jakter på ham døgnet rundt. Samtidig kjemper Kimble desperat for å finne den virkelige morderen (Stephen Lang), en enarmet mann som kom stormende ut fra huset da Kimble fant sin døende kone.

Amerikansk spenningsserie i 22 deler
Originaltittel: The Fugitive
Warner Bros. Television Production, 2000
I hovedrollene Tim Daly, Mykelti Williamson og Stephen Lang
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51