Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 2. august 2007 kl 21.50 Niern: Niceland

Personer utenfor A4-samfunnet

Jed (Martin Compston) møter einstøingen Max (Gary Lewis) for å finne meningen med livet (Foto: Nimbus Film)
Jed (Martin Compston) møter einstøingen Max (Gary Lewis) for å finne meningen med livet (Foto: Nimbus Film)
Jed og Chloe er unge mennesker tidlig i tjueårene – og mentalt tilbakestående. Når Jed ved et uhell kommer i skade for å drepe Chloes katt, som hun elsker nesten like mye som Jed, trekker hun seg inn i stillheten og mister viljen til å leve.

Overbevist om at det må finnes noe som gir livet mening, noe som kan bringe Chloe tilbake til livet, drar Jed av gårde for å finne det. Han ender på en søppelplass hvor han treffer en mann, Max, som har vendt verden ryggen. Fyren sier at han har funnet meningen med livet, men nekter å avsløre hva det er. Jed får det for seg at den eneste måten å redde kjæresten på er å lirke det ut av denne einstøingen.

Men Max er like taus, selv etter at Chloe har falt i koma og Jed bønnfaller ham om å røpe hemmeligheten. Alt Max kan fortelle om er tragedien som hjemsøker ham og gjør ham selvdestruktiv.

I et øyeblikks klarsyn går det opp for Jed at det er han, Jed selv, som vet hva han leter etter. Idet han visker de magiske ordene til Max, redder han Max fra en større tragedie. Jed skynder seg til Chloe for å fortelle henne den gode nyheten - men når han kommer til sykehuset er sengen hennes tom…

Om filmen
"Niceland" er den islandske regissøren Fridrik Thór Fridrikssons første engelskspråklige film, med en stort sett britisk rolleliste. Tematisk er imidlertid filmen umiskjennelig ham, med det sedvanlige galleriet av personer som ikke kommer i nærheten av å passe inn i A4-samfunnet.

Filmen er sendt tidligere.

Islandsk/dansk/tysk/britisk drama (2004)
Originaltittel: "Næsland"
Med: Martin Compton, Gary Lewis, Kerry Fox, Peter Capaldi, Shauna MacDonald
Regi: Fridrik Thór Fridriksson
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78