Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 26. desember 2007 kl 21.15 Jul på Saltön

Tilbake til skjærgården

Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget
Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget
Da tv-dramatiseringen av Viveca Lärns bøker om Saltön gikk våren 2005, var det i snitt 740 000 nordmenn som fulgte serien om det intense skjærgårdslivet i Bohuslän. Fire dager på rad i romjulen skal vi tilbake til Saltön. I de nye avsnittene er det julestemning på øya, og under den idylliske overflaten er det mange sterke følelser.

Sommeren har forlatt Saltön, og turistene er borte. Tilbake finnes de fargerike typene vi ble kjent med forrige gang, blant dem tobakkshandler Blomgren (Thomas von Brömssen), hans kone fra Emily (Anki Larsson), Johanna ( Ulla Skog), MacFie (Per Myhrberg) og Sara (Hanna Bogren).

I fire timelange avsnitt får vi denne gangen følge livet i skjærgården, gjennom en vinter full av hete følelser og dramatiske hendelser.

Med seertall på inntil 2,7 millioner slo serien alle rekorder i Sverige, og den ble altså godt mottatt også blant norske seere.

Forandringer
Siden vi forlot Saltön forrige gang, rett etter den store hummerfesten, har Emily åpnet kafé i Göteborg, Sara og Lotten er i ferd med å åpne en helsebutikk på Saltön og doktoren og Magdalena har blitt et par. Blomgren reiser til Afrika for å besøke sin datter. Johanna håper fremdeles på å bli den neste Blomgren og forholdet mellom MacFie og Sara er mildt sagt kjølig.

En stund før jul kommer ukebladjournalisten Tommy til Saltön. Hans oppdrag er egentlig å beskrive hvordan en tradisjonell skjærgårdsjul feires, men isteden dras han inn i konfliktene på øya.

Svensk dramaserie i fire deler (2007)
Basert på Viveca Lärns bøker
Originaltittel: Saltön (serie 2)
Produksjon: GötaFilm på oppdrag fra SVT Göteborg
Manus og regi: Carin Mannheimer
I rollene Anki Larsson, Tomas von Brömssen, Ulla Skoog, Per Myrberg, Hanna Bogren, Johan Wahlström m.fl.
Pressekontakt: Karoline Berg,23049486, 90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
Episodene sendes på NRK1 26., 27., 28. og 29. desember kl 21.15 med reprise på NRK3 påfølgende kveld.