Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 26. mars 2002 kl 20.15 Retro

Svenske damer på besøk

Lotta Engberg og Kikki Danielsson kommer på besøk til Elisabeth Andreassen og Ole Jørgen Grønlund. (NRK-foto: Ole Kaland)
Lotta Engberg og Kikki Danielsson kommer på besøk til Elisabeth Andreassen og Ole Jørgen Grønlund. (NRK-foto: Ole Kaland)
Elisabeth Andreassen har i kveldens ”Retro” fått besøk av sine to gode svenske venninner, Lotta Engberg og Kikki Danielsson. De tre damene skal sammen forsøke å ta seg til årets Melodi Grand Prix-finale i Tallin – for Sverige.

Ole Jørgen Grønlund er selvfølgelig på plass sammen med Elisabeth Andreassen, og vi kan love mye moro med de svenske damene i kveldens program.

Rutinerte damer
Lotta Engberg tok sine første musikalske steg i karrieren med pianoleksjoner som 6-åring. I 1979 begynte hun på musikklinjen i Karlstad, og brukte de tre årene til å skrive blant annet en barnemusikal. Hun ble flittig brukt som sangerinne og låtskriver mellom 1982-86, og i –87 vant hun den svenske Melodi Grand Prix. Hun begynte for alvor sin sangkarriere som vokalist i Anders Engbergs i –89, siden sammen med Stefan Borch og nå i sitt eget band Lotta Engbergs orkester. Lotta har hatt mange hits gjennom tidene, og er et kjent navn på Svensktoppen. Til sammen har hun gitt ut 18 album. Et utvalg av hennes hits får vi nok også høre i kveld der hun synger både alene og sammen med de andre jentene.

Kikki Danielsson er utdannet sekretær men slo for alvor i gjennom som artist i bandet Wizex i 1972. I –74 fikk bandet sin første platekontrakt, og Kikki sang i Wizex i ti år. Også hun har vært innom Melodi Grand Prix tidligere; i 1982 vant Kikki, nettopp sammen med Elisabeth Andreassen, den svenske finalen. Hennes tid i Wizex var over, og hun satset på en solokarriere som skulle føre til han hun ble kåret til Sveriges fremst countryartist. På 80-tallet tronet hun på toppen, og siden har det gått slag i slag.

NRK Underholdning
Egenprodusert musikkprogram
Programledere: Elisabeth Andreassen og Ole Jørgen Grønlund
Prosjektleder: Kerstin Asplund
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilde
1. Lotta Engberg og Kikki Danielsson kommer på besøk til Elisabeth Andreassen og Ole Jørgen Grønlund. (NRK-foto: Ole Kaland)
2. Lotta Engberg, Kikki Danielsson og Elisabeth Andreassen synger samme i Melodi Grand Prix og i “Retro”. (NRK-foto: Ole Kaland)