Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 10. oktober 2006 kl 19.55 Kaoskontroll

Mor må ordne opp

Håvard Breivik Olsen fikk hjelp av mor - og Hilde Hummelvoll (Foto: Monster AS)
Håvard Breivik Olsen fikk hjelp av mor - og Hilde Hummelvoll (Foto: Monster AS)
Håvard er "loppoman". Det vil si at han tråler alle loppemarkeder han kommer over for å samle på alt og ingenting. Ikke rart at det hoper seg opp i heimen. Så ille ble det at Håvards mor måtte ta affære. Hun kontaktet Kaoskontroll – og kontroll skal det bli.

Håvard har i mange år handlet nips, kongebilder og gamle sverd på loppemarkeder. Nå er hver millimeter i leiligheten fylt opp av pynteting – og Håvard er bokstavelig talt i ferd med å miste pusten. Når han ikke en gang har plass til å by sin mor på en kopp kaffe, er det fare på ferde.

Om serien
I Kaoskontroll får folk hjelp med å få orden på hjemmet. Hver uke tømmes et nytt hjem. Alle deltakerens eiendeler ryddes ut, og plasseres i hagen. I løpet av to dager må de bestemme seg for hva de skal beholde og hva de skal kvitte seg med. Samtidig som sorteringen pågår, rykker interiørdesigner Kenneth Kolberg og hans oppussingsteam inn, og pusser opp de aktuelle rommene.

Kaoskontroll er mer enn et oppryddingsprogram. Gjennom ryddeprosessen dukker det opp gjenstander som bringer fram minner hos de medvirkende. En pjuskete teddybjørn, gamle fotografier eller en samling servietter – ting som tilsynelatende er verdiløse, men som har stor affeksjonsverdi. Disse tingene brukes aktivt i programmet for å fortelle historien til menneskene som besøkes. Kanskje de har mistet noen de er glad i, og ikke klarer å kvitte seg med tingene som minner om den avdøde? Eller kanskje man er av den typen som sparer på alt "i tilefelle rottefelle" eller hva om man flytter inn til noen som har "alt"? Blir det dobbelt av alt eller et oppgjør med fortiden?

Det er ikke alltid lett å ta en storopprydding – ofte er de tingene vi ikke har bruk for dem vi holder mest av. Men dersom man tør å ta skrittet fullt ut , og ta en skikkelig opprydding, vil man kunne få en ny, ryddig start, både mentalt og fysisk.

Serien er i 10 deler og Hilde Hummelvoll er programleder.

Produsert av Monster Entertainment AS
Programleder: Hilde Hummelvoll
Prosjektleder: Jon Peder Olrud, Monster, tlf: 92 68 88 45
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no