Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 4. juli 2002 kl 19.30 Normannerne

Bastardens kamp for tronen

Piet van Deurs viser Vilhelms kamp om den engelske tronen.
Piet van Deurs viser Vilhelms kamp om den engelske tronen.
Navnet er stygt, mannen er barsk, og skjebnen hans er dramatisk. Hertug Vilhelm, med tilnavnet Bastarden, kjemper om den engelske tronen.

Andre del i Piet van Deurs serie om normannerne starter som et eventyr. Hertug Robert av Normandie ser en ung vakker kvinne vaske klær i elven, og forelsker seg i henne. Ni måneder senere får de sønn.

Men å være født utenfor ekteskap er ikke enkelt. Vilhelm, ridderens sønn, må leve med tilnavnet Bastarden. Til tross for at de fleste av hans nære forbundsfeller myrdes, overlever han, og er med på kampen om makten. Normannernes rike er ikke stort nok for ham, og han drømmer om å bli Englands konge.

Den barnløse engelske kongen lover Vilhelm tronen, men når den gamle kongen dør, lar Harald Godvinson seg utrope til konge av England. Vilhelm har ikke tenkt til å la ham få tronen så lett, og snart er en stor normannerhær på vei mot England. Scenen er satt for det neste blodige kapittelet i normannernes historie.

Om serien
I denne danske produksjonen tar Piet van Deurs oss med på en historisk reise i normannernes fotspor. Gjennom arkeologi, historie og antropologi ser vi nærmere på hva som skjer med vikingenes etterfølgere.

Dansk produksjon i ni deler fra 1999
Originaltittel: Normannerne
Produksjon: DR
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 72 36