Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 12. desember 2010 kl 17.30 Åpen himmel: Advent på teateret

Mistet mannen på teatret


Helle Ottesen har opplevd både glede og sorg på Trøndelag teater. Hun fant mannen sin og delte et langt skuespillerliv med ham her. Og hun mistet ham her, da han døde rett før han skulle inn på scenen i "Peer Gynt". I denne utgaven av "Advent på teatret" forteller hun om minnene, som blir sterkere når jula kommer.

- Jula er spesiell for alle som har mista noen. Det er et samlingspunkt for familien, og da dukker minnene fram, sier den folkekjære skuespilleren på Trøndelag teater. - De første årene etter at Sigurd døde, var det tøft, men nå kan jeg igjen feire jul og påske med glede, til tross for savnet. Møtet med barnebarna er en sterk påminning om at livet og slekta går videre.

Ottesen er fremdeles skuespiller på Trøndelag teater, sjøl om hun dermed møter minnene om Sigurd hver dag. - Jeg slet lenge med å gå inn gangen mot hovedscenen, det var der han døde. Men jeg kom meg gjennom det, og angrer ikke på at jeg ble værende her på teatret, sier hun i programmet.

Har et håp
I denne utgaven av "Advent på teatret", forteller hun om den dramatiske januarkvelden i 2001, da hennes ektemann og nære venn og kollega plutselig segnet om på scenen. Det er en historie om sorg og savn, men også om et håp om at hun kan møte ham igjen. - Døden er en klar grense, men jeg tror ikke den er slutten. Jeg håper at jeg kan møte Sigurd og mine andre kjære igjen, sier hun.

Helle Ottesen er katolikk og tror på Gud. Men etter at Sigurd døde, har hun ikke besøkt kirken like ofte som før. Kirkegangen var nemlig noe hun og ektemannen delte tett, og minnene i kirkerommet ble for sterke å møte etter at han var død.

Søker til skogen
Denne høsten har Helle Ottesen spilt i stykket "Ifigeneia" på Trøndelag teater. I denne utgaven av "Advent på teateret" forteller hun om prosessen fram mot stykket, og hva som fremdeles driver henne etter 44 år som skuespiller.
Når hun skal koble av fra prøver og forestillinger, søker hun gjerne til skogen. I programmet tar hun oss med til Bymarka i Trondheim i gnistrende vintervær, sammen med hunden Aurora. - Her finner jeg ro for sjelen, og tankene kan vandre.Turene med Aurora har vært til enorm styrke og trøst, forteller hun.

Egenproduksjon 2010
Prosjektleder, NRK Temaredaksjonen: Magne Vik Bjørkøy, 73 88 12 00 dir. 73 88 15 86, mobil 90 78 99 50
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no