Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 9. april 2004 kl 15.15 Hokus pokus

Heksejakt

Kathy Najimy, Bette Midler og Sarah Jessica Parker har hovedrollene som de svært hevngjerrige heksene i byen Salem. (Foto: Andrew Cooper)
Kathy Najimy, Bette Midler og Sarah Jessica Parker har hovedrollene som de svært hevngjerrige heksene i byen Salem. (Foto: Andrew Cooper)
For mer enn tre hundre år siden ble tre hekser dømt til døden i den lille byen Salem i Massachusetts. Nå er det Halloween, og de tre heksene er tilbake – på flygende støvsugere!

Tilbake i 1693 ville de tre heksene Winifred, Sarah og Mary ta livet av alle barn i byen for å sikre seg evig liv. Men en gutt ved navn Thackery klarte til deres fortvilelse å velte gryta med heksebrygg som skulle drepe barna.

Levende igjen
Dessverre rakk heksene å forvandle gutten til en svart katt, før de ble dømt til døden. Tre hundre år senere blir heksene vekket til live igjen på selveste Halloween. De er mer ondskapsfulle enn noen gang og fortsatt på jakt etter evig liv.

Winnifred, Sarah og Mary kaster de sin vrede over uskyldige små barn som tradisjonen tro er utkledd og på jakt etter godteri. Det er opp til den tre hundre år gamle katten Thackery å redde dagen.

Amerikansk komedie fra 1993
Originaltittel: Hocus Pocus
Regi: Kenny Ortega
I rollene: Bette Midler, Sarah Jessica Parker, Kathy Najimy, Omri Katz og Thora Birch
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23 04 98 32/93 04 66 97