Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 28. august 2013 kl 19.55 Stacey Dooleys møte med Amerika

Ungjenter bak murene


Den unge tv-personligheten Stacey Dooley avslører sjokkerende sider ved ulike ungdomsmiljøer i USA. Den uredde programlederen møter ungdom som går til ekstreme skritt for å endre sine liv.

I første episode utforsker Stacey livet bak murene i det eneste «boot camp»-fengselet for jenter i USA. Her får jentene redusert straff mot at de underlegger seg et beinhardt, militært regime. Glattbarberte hoder, bjeffende ordre og intens terapi er hverdagen til de unge jentene.

Stacey blir kjent både med ansatte og innsatte. Blant dem er Cardie, gjengmedlem og tidligere narkolanger, og Brown, som begikk ran fordi hun kjedet seg.

For sammenligningens skyld besøker Stacey også et vanlig fengsel. Her møter hun en tøff og skremmende 25 år gammel kvinne, Offley. Tross sin lave alder har hun sonet tre fengelsstraffer, hvorav en for væpnet ran. Danielle har en bakgrunn med misbruk og kaos. Nå studerer hun til en bachelorgrad.

Om serien
I tre programmer rapporterer Stacey Dooley fra ukjente miljøer i det amerikanske samfunnet. Det første handler om unge kvinner i fengsel. I program 2 møter hun unge som går i ulike former for terapi for å bli "helbredet" for sin homofile legning. I det siste programmet følger hun ungdom som legger ut på en risikofylt flukt fra Mexico til USA i håp om et bedre liv.

Britisk dokumentarserie i tre deler (2012)
Originaltittel: Meet the Young Americans – Girls Behind Bars
Produsert av: BBC
Pressekontakt: Beatriz Rivera / 906 21 735
TV-seere bes kontakte Publikumsservice / 815 65 900