Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 21. februar 2003 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Tid for betroelser

Hele spanergruppen ved politiet i Melbourne blir involvert i ukens episode av
Hele spanergruppen ved politiet i Melbourne blir involvert i ukens episode av "Politiagentene".(Foto: Beyond Distr.)
Mens agentene Church, Danni, Stone og Angie er opptatt med å fange en av de store fiskene innen narkotikahandelen i Melbourne, får "Mac" tilbud om å forlate posten som operasjonsleder for spaningsavdelingen og bli sjef for drapsavsnittet. Samtidig har en av agentene hemmeligholdt at det snart er på tide for henne å søke mammapermisjon.

Narkotikabaronen Matt Tyrell er en smarting, han driver sin forretning fra innsiden av et av Melbournes krisesentre for narkomane. Daglig leder for sentret er Susan Corrigan, og hun har selv mistet sin sønn som følge av en overdose. Hun er stadig utsatt for trusler. Derfor bestemmer politisjefen i Melbourne at Danni skal holde et øye med Corrigan.

Forfremmelse
"Mac" betror seg til Church om tilbudet hun har mottatt om forfremmelse. Hun sier også at hun fortsatt nærer varme følelser for Church. I tilfelle hun takker ja til tilbudet, betyr det at Church blir den nye lederen for spanergruppen og at de to kan ta opp igjen forholdet når de ikke lenger arbeider i samme avdeling.

Hvem er faren?
Også Danni har en betroelse å komme med. Til "Mac" og Church forteller hun at hun er gravid, men de får ikke vite hvem faren er.

En dag mens Danni er opptatt med å overvåke krisesentret, setter en stor lastebil fart rett mot Susan Corrigan som står ute på gaten. Danni kaster seg mot Susan som redder seg unna, men Danni blir selv skadet i hendelsen og havner på sykehus. Hun klarer seg bra, og det gjør også babyen.

Mer om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

To menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen "Mac" MacKenzie er gjort til leder for spanergruppen etter at den tidligere sjefen Burnie Rocca havnet i et bakholdsangrep og ble satt ut av spill. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten i avdelingen, Daniella "Danni" Mayo (Roxane Wilson), begynt å bli skikkelig varm i trøya.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 4)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57