Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 2. februar 2005 kl 23.10 Lydverket

Annie i England

Mona B. Riise leder Lydverket. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Mona B. Riise leder Lydverket. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Lydverket har hengt med Norges nye popprinsesse Annie i England mens hun står på for å bli popstjerne også der. I tillegg blir det et eksklusivt møte med superstjernen Beck og et besøkt i skattekammeret til ildsjelene i Rhino Records, gutta som lager de beste og viktigste samleplatene i verden.

Hun kan vinne Spellemannprisen i kategorien for årets nykommer, og når Alarmprisen går av stabelen, er hun nominert i hele tre kategorier. På kort tid er Annie fra Bergen blitt vår nye popprinsesse, og interessen for henne i det store utland var stor da hun slapp albumet "Anniemal" i høst.

Størst var oppmerksomheten i britisk musikkpresse, hvor hun blant annet ble hypet i viktige musikkmagasiner som Q og NME. Likevel valgte Annie og folkene rundt henne å ikke gi ut albumet i England på den tiden. De ville nemlig vente til nå med å satse skikkelig i der.

Etterlengtet møte
Nok en gang gjør verden seg klar til å overraskes av en av de siste ti årenes viktigste og mest uforutsigbare artister. I vår kommer nemlig Beck sin oppfølger til et av 2002s aller beste album, "Sea Change".

Helt siden Lydverket startet opp høsten 2002, har redaksjonen forsøkt å få Beck i tale, og nå har det endelig lyktes!

Samlealbum
Rhino Records er kjent for lage de beste cd-boksene og samleplatene i verden.

De har også satt sammen fantastiske samlinger med artister som Joni Mitchell, The Monkees, The Cure, Curtis Mayfield, The Ramones, a-ha, garageboksen "Nuggets" og Motownsamleren "Hitsville".

Lydverket har dratt til LA og fått en omvisning i Rhino-ildsjelenes hemmelige skattkammer med flere tusen originale masterteiper.

Magasinsending fra NRK Ung
Programleder: Mona B. Riise
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10
Vises også i Nett-TV


LENKER
  • Hjemmeside