Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 15. juli 2007 kl 21.05 Hovedscenen: Barberen i Sevilla, del 1

Helspansk "Barberen i Sevilla"

Rossinis
Rossinis "Barberen i Sevilla" i helspansk utgave i "Hovedscenen". (Foto: Poorhouse International)
I denne adapsjonen av Rossinis komiske opera "Barberen i Sevilla" fra Teatro Real i Madrid foregår alt på spansk. Så vær så god: Rossinis mest kjente opera – full av vidd, koketterier, intriger og spenning! 2. akt følger i "Hovedscenen" neste søndag.

Opplev på spansk den unge Rosina, den komisk frekke musikklæreren Basilio, den tilretteleggende tjeneren Figaro og barberen selv med sine flagrende gevanter. Alle ypperlig tatt på kornet av Rossini selv – med nerve, dyktighet og menneskelig innsikt.

Genialt komisk
Den første store av Rossinis mange operaer, "Barberen i Sevilla", er også hans mest geniale innen den komiske genren. Intrigen går kort fortalt ut på at grev Almaviva ved hjelp av tjeneren Figaro snapper Rosina fra den gamle grabukken Bartolo.

Figaro er unektelig et navn som får det til å ringe en bjelle hos noen hver, og ganske riktig øste Mozart mange år tidligere av den samme kilden som Rossini til sin mer alvorlige opera "Figaros bryllup". Rollenavnene er mer eller mindre de samme i begge operaene, men handlingen i Rossinis slutter der Mozarts opera begynner (begge bygger på en komedie i tre deler av Beaumarchais).

Programmet er sendt tidligere.

Britisk musikkprogram (2005)
Originaltittel: Barber of Seville, del 1
Produsert av: Poorhouse International
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57, mail:
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no