Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 10. desember 2008 kl 19.55 Sannheten om mat

Hva slags mat gjør deg utholdende?


"Sannheten om mat" gir deg tips om riktig mat. (Foto: BBC)
"Uten mat og drikke duger helten ikke". I serien "Sannheten om mat" får vi i kveld vite hva slags mat som gjør deg utholdende.

Er du på utkikk etter måter å komme i fysisk og mental toppform på, kan kveldens episode gi deg en og annen nyttig pekepinn. Hvor ofte og hvordan vi inntar maten, er første punkt. Tester viser gode resultatet av å spise små mengder ofte, i stedet for å stappe seg i et par ganger om dagen.

Kaffe = hjerneføde
Kaffe er verdens mest populære mentale oppkvikker, og vi skal se hvordan koffein-avhengige mennesker reagerer når de må gå gjennom dagen uten sitt faste antall kopper. Kaffe er en slags hjerneføde men hvordan fungerer det? Gjør kaffe oss mer utholdende?

Er det slik at fisk reduserer stress og gjør at vi yter mer? Gjør kjøtt oss mer utholdende mens vegetarmat gjør oss slappe? Og er karbohydrater mer styrkende enn proteiner og fett?

Om serien
På tide å tenke sunt. I løpet av seks knappe tv-timer kan du klappe deg på magen og kakke deg i skallen – her er serien som gir deg rikelig å fordøye og bli klok av. F.eks. anskueliggjør den mange utrolige og iblant nesten sjokkerende virkninger som maten kan ha, både på de indre og ytre funksjonene til menneskekroppen.

Første program tar for seg mat som demper aldringsprosessene og holder oss sunne og friske.
Mat og sex – mat som afrodisiakum – følger deretter. Av slikt kan det bli barn, og tredje sending tar for seg mat og barn. I fjerde program dukker bilringene opp, og det er tid for slankemat. Mat og skjønnhet er temaet som følger, og i siste sending står mat og utholdenhet på agendaen.

Serien er sendt tidligere.

Britisk dokumentarserie i seks deler (2006)
Originaltittel: The Truth about Food
Produsert av: BBC Worldwide
Kontaktperson: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no