Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 31. mars 2006 kl 23.15 Blackpool

Følelser, forretninger og forviklinger

Mistenkt for mord, en kone som bedrar ham og forretningspartnere som dolker ham i ryggen...Men Ripley (David Morrissey) gir ikke opp. Alt går bedre med en sang…(Foto: BBC)
Mistenkt for mord, en kone som bedrar ham og forretningspartnere som dolker ham i ryggen...Men Ripley (David Morrissey) gir ikke opp. Alt går bedre med en sang…(Foto: BBC)
Natalie angrer på forholdet til politimannen Carlisle, og gir ektemannen Ripley alibi for mordnatten. Ripleys forretninger går det dårlig med, og en fortrolig venn og finansrådgiver viser seg å ha noen råtne triks i ermet.

Ripley vil ikke gi seg uten sverdslag, men utviklingen går så fort nedoverbakke at han mister kontrollen. Ripleys venn, Terry, innrømmer at han har informert politiet om Ripleys aktiviteter mordnatten.

Carlisle lykkes med å vinne Natalie tilbake, men bare midlertidig. Hun får igjen kalde føtter, og besøker hotellet han bor på for å gjøre det slutt. Carlisle påstår at han aldri har elsket henne, han brukte henne bare for å få satt fast Ripley. I mellomtiden aner Ripley at det er noe mellom Natalie og Carlisle.

Musikken i denne episoden er "Should I Stay Or Should I Go" med The Clash, "Invisible" med Alison Moyet, "Don’t Stop Now" med Queen og "Knock Knock" med Mary Hopkin.

Om serien
BBC-serien "Blackpool" i seks episoder er "tre ting på én gang" – både drama, thriller og musikal, alt med en god porsjon humor. "Blackpool" inneholder mye nostalgisk ørenslyst, og skuespillerne mimer til kjente poplåter.

Handlingen tar utgangspunkt i et mord som blir begått på senteret forretningsmannen Ripley Holden nettopp har åpnet. Ripley bestemmer seg for å samarbeide med politiet, nærmere bestemt med betjenten DI Peter Carlisle som misliker Ripley.

Ripley Holden er gift med Natalie, og de har to barn, tenåringssønnen Danny og datteren Shyanne på 20 år.

Ripley Holden spilles av David Morrissey, som norske tv-seere kunne stifte bekjentskap med i krimserien "Farlig spill" som gikk på NRK1 i april i fjor (reprise på NRK2 i april i år). Morrissey har dessuten den mannlige hovedrollen i "Basic Instinct II" som er premiereklar på kino om kort tid.

Britisk dramaserie, produsert av BBC
Originaltittel: "Blackpool"
Med David Morrissey (Ripley Holden), Sarah Parish (Natalie Holden), Georgia Taylor (Shyanne Holden), Thomas Morrison (Danny Holden), David Tennant (DI Carlisle), John Thomson (Terry Corlette) og Steve Pemberton (Adrian Marr)
Regi: Julie Anne Robinson
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78