Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 12. april 2007 kl 21.35 Skygger

Søker sannhet – lever på løgner

Danny Hunter, Tom Quinn og Zoe Raynolds tilhører gruppen med hemmelige agenter vi blir kjent med i serien
Danny Hunter, Tom Quinn og Zoe Raynolds tilhører gruppen med hemmelige agenter vi blir kjent med i serien "Skygger" (Foto: BBC)
Skygger er en ny britisk serie om hemmelige agenter i Storbritannia. Jobben deres er komplisert og de skal sørge for sikkerheten til nasjonen. Men de har også et vanskelig privatliv, de kan aldri fortelle noen hva de egentlig holder på med.

Serien som det allerede er laget flere sesonger av i England, viser livet på innsiden av Storbitannias hemmelig etterretningstjeneste. Her blir vi kjent med en helt spesiell gruppe som har til formål å beskytte landets interesser mot terror og andre trusler mot den nasjonale sikkerheten.

Deres jobb er å finne sannheten mens de selv utgir seg for å være noe de egentlig ikke er. Slik oppstår problemer, særlig på hjemmebane. For ingen må vite hva en hemmelig agent egentlig holder på med!

Tom Quinn (Matthew MacFadyen) er leder av gruppen som har terrorisme som spesialfelt. I gruppen er blant andre den unge og karrierebevisste Zoe Raynolds (Keeley Hawes), Danny Hunter (David Oyelowo) og Tessa Phillips (Jenny Agutter). Jobben er Toms store lidenskap og han har lite tid til privatliv – inntil han blir forelsket i restauranteieren Ellie.

Harry Pierce (Peter Firth) er Toms overordnede og tilhører den gamle skolen. Pierce har jobbet seg sin vei til toppen, vært overalt, gjort alt og er en høyt respektert mann. Privat er han gift og har barn, men det synes for dem som omgås ham at han er vel så mye gift med jobben.

Første episode:
Tjue høyeksplosive bomber er smuglet inn i England. Når den første går av blir en kvinnelig lege drept og hennes datter livstruende skadet.

De hemmelige agentene leter etter en amerikansk abortmotstander, som oppholder seg ulovlig i landet. Trolig planlegger kvinnen en hevnaksjon som støtte til sin ektemann. Han er også abortmotstander og sitter fengslet i USA i påvente av dødsstraff.

Oppdraget blir ytterligere komplisert når CIA insisterer på at kvinnen, om hun blir funnet, skal sendes tilbake til Florida i USA, der dødsstraff også venter henne..

Innkjøpt dramaserie (2002)
Originaltittel: Spooks (sesong 1)
Produsert av: BBC
I rollene: : Matthew MacFadyen (Tom Quinn), Keeley Hawes (Zoe Raynolds), David Oyelowo (Danny Hunter), Jenny Agutter (Tessa Phillips ) og Peter Firth (Harry Pierce)Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80,
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no