Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 6. oktober 2000 kl 19.30 Ditt livs sjanse

Ditt livs sjanse (ttv)


Sesongstart!

NRK1 fredag 6. oktober kl 19.30
Ditt livs sjanse

Tande-P overtar \"Ditt livs sjanse\"

Spørreprogrammet \"Ditt livs sjanse\" er tilbake på skjermen på fredager denne høsten. Ved roret sitter Alf Tande-Petersen. Den nye programlederen skal i løpet av ti uker slette så mye gjeld som mulig for deltakerne mot at de svarer riktig på de allmennkunnskapelige spørsmålene han stiller.

- Da jeg ble spurt om å overta etter Hallvard Flatland, sa jeg ja fordi det var en artig utfordring. Flatland gjorde stor suksess, og derfor blir det ekstra spennende for meg om jeg kan klare å fortsette der han slapp, sier Tande-P.

Bedre tid til deltakerne
En annen nyhet denne høsten er at programmet varer ti minutter lenger enn sist, og deltakerne får en ekstra sjanse til å slette gjeld på opp til en million kroner. De kan nemlig nå satse en del av gevinsten mot å få tilleggsinfo om spørsmålet. Ellers er det de samme regler som før: At deltakerne har en medhjelper på telefon, og at de kan velge å bytte ut en kategori med sin favorittkategori.

Ellers sier Tande-P om \"Ditt livs sjanse\": - Programmet vil nok endre seg litt i og med at jeg og Flatland har forskjellig stil som programledere. Det blir nå også bedre tid til å prate med kandidatene. De blir grundigere presentert, og både seerne og jeg blir bedre kjent med dem. Dette er noe jeg liker veldig godt, og jeg håper det kan være med på å gjøre programmet enda bedre.

Alvorlig konkurranse
Tande-P gleder seg til å ta fatt på oppgaven og forbereder seg for tiden mentalt. Dessuten studerer han tidligere sendinger.

- Det er store penger involvert, noe som gjør dette til en alvorlig konkurranse for deltakerne. Det gjelder for meg å holde tunga rett i munnen og ikke villede eller forskjellsbehandle kandidatene. Det norske folk er svært opptatt av denne typen konkurranser, samtidig som de er meget rettferdighetsorienterte, sier Tande-P. - Under konkurransen må alle deltakerne føle at de får samme behandling. Samtidig må hver deltaker behandles individuelt for å kjenne seg trygg. Dette er en balansegang som må tas på alvor.

Stor suksess
\"Ditt livs sjanse\" var en stor suksess i vårsesongen og hadde rekordhøy oppslutning på gjennomsnittlig 906.000 seere. Pågangen til å få delta var også veldig stor, og prosjektleder Jon Ola Sand håper mange vil melde seg på denne gangen også.

- Det er ingen tilfeldighet hvem som blir valgt ut til å medvirke i programmet, og vi gjør en grundig utvelgelse. Men det dreier seg kun om allmennkunnskapelige spørsmål, så det er ikke farlig å forsøke seg, sier Sand.

Telefonnummeret du kan ringe for å melde deg på er: 829 10200.

NRK1 fredag kl 19.30

Egenprodusert underholdningskonkurranse
Programleder: Alf Tande-Petersen
Prosjektleder: Jon Ola Sand
Pressekontakt: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18 (sabine.hammari@nrk.no)

Bilde
1Tande-P er ny programleder i \"Ditt livs sjanse\". (Foto: Stig Persson)
2 Tande-P er ny programleder i \" Ditt livs sjanse\". (NRK-foto Anne Liv Ekroll)