Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 1. november 2002 kl 23.40 Orientkanalen - Nansen og Rønneberg uten tolk

Det hellige fjellet

Nicolai Nansen (f.v.) og Harald Rønneberg tar et bad på vei til det hellige fjell – Adams Peak på Sri Lanka. (Foto: Fabula media)
Nicolai Nansen (f.v.) og Harald Rønneberg tar et bad på vei til det hellige fjell – Adams Peak på Sri Lanka. (Foto: Fabula media)
Et hellig fotavtrykk på toppen av et fjell. Er det Adams, eller er det Buddhas? Muslimer, buddhister og hinduer valfarter alle til Adams Peak, dette hellige fjell på Sri Lanka. I dag skal Harald og Nicolai gå de 6000 trappetrinn opp til toppen for å se selv hva som lokker kvinner og menn, gamle og syke til å ta seg opp hit.

Men det er ikke bare en fjelltopp og et fotavtrykk som er hellig i denne utgaven av ”Orientkanalen”. I India finnes det et tempel som holder et temmelig spesielt dyr hellig. Vi møter også en gutt fra Sri Lanka, som i en alder av 7 år er fast bestemt på å forlate foreldre og lekekamerater og bli munk.

Ellers skal vi se at hermafroditene – eller Hijraene i India, mener at de har magiske krefter.

Om serien
Vi følger Fabula medias utsendte medarbeidere, Harald Rønneberg og Nicolai Nansen, som i tre uker reiste rundt på Sri Lanka sammen med et team fra Young Asia Television (YA-TV). I YA-TV jobber unge reportere som lager programmer om og for ungdom – om tema de selv er opptatt av.

I tillegg til å gi oss innblikk i forskjellige miljøer på Sri Lanka, presenterer Rønneberg og Nansen korte reportasjer som YA-TV har produsert. Reportasjene gir oss en helt spesiell beskrivelse av Asia fra unge asiateres ståsted. De kan handle om alt fra eldgamle skikker og brutale ofringer, via menneskerettigheter til kultur og musikk.

Produsert for NRK2 av Fabula media i samarbeid med YA-TV.
Laget med støtte fra NORAD
Produsent: Sissel Thorsen
Kontaktpersoner: gunilla.gaarder@nrk.no (23 04 93 64)
Pressekontakt: Hilde Ljøen(23 04 72 36).