Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 16. januar 2008 kl 19.30 Forbrukerinspektørene

Sant og usant om boligvarme

Programlederne Lars Karelius Noer og Marit Evertsen Grimstad tar for seg oppvarming av bolig i Forbrukerinspektørene. (Foto: Anne Liv Ekroll NRK)
Programlederne Lars Karelius Noer og Marit Evertsen Grimstad tar for seg oppvarming av bolig i Forbrukerinspektørene. (Foto: Anne Liv Ekroll NRK)
Oppvarming av bolig er temaet i Forbrukerinspektørene i kveld. Hva er økonomisk gunstig, og hva er best og verst for miljøet?

Statoil-Hydro markedsfører fyringsolje i en brosjyre sendt ut til norske forbrukere. I brosjyren skriver de at man ved å velge parafin eller fyringsolje er med på å senke importen av forurensende kullkraft, og at man også er med på å senke partikkelutslipp med 99 prosent.

FBI har snakket med en rekke miljøorganisasjoner som alle mener at denne markedsføringen er misvisende. Statoil-Hydro er derfor invitert i studio.

Fornybar energi
Det finnes flere norske strømleverandører som garanterer sine kunder at de leverer 100 prosent ren energi. Men hvorfor skal norske forbrukere betale for ren strøm, når over 99 prosent av energien som produseres i dette landet er fornybar energi?

Redusert forbruk er både billigere og bedre for klimaet enn å kjøpe seg god samvittighet.

FBI gir deg også de gode rådene om hva du bør velge av økonomiske og miljømessige grunner: Varmepumpe, vedovn, strøm, pellets eller oljefyring.

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Programledere: Lars Karelius Noer og Marit Evertsen Grimstad.
Prosjektleder: Frank Sivertsen, 23 04 80 17, tlf. 95815339
Tv-seere bes kontakt Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no