Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 8. mars 2002 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Sviktende dømmekraft

Agent Peter Church (Peter Phelps) gjør et skjebnesvangert feiltrinn. (Foto: Beyond Distr.)
Agent Peter Church (Peter Phelps) gjør et skjebnesvangert feiltrinn. (Foto: Beyond Distr.)
I det siste er tre unge ryggsekkturister funnet myrdet på forskjellige steder i Australia. Evelyn Leigh, også reisende, er observert på alle tre stedene. Drapsavdelingen ved Melbourne-politiet bringer henne inn til avhør, og agent Peter Church blir satt på saken.

Den mistenkte viser seg å være en meget vakker kvinne, og Church kan ikke la være å føle seg tiltrukket av henne. Han finner det vanskelig å tro at hun har myrdet de tre ungdommene.

Dårlig dømmekraft
Church har et godt øye til Angie Piper, en annen agent i avdelingen, men nå blir både hans lojalitet til politiet og til Angie satt på prøve. Church tillater sine følelser å komme i veien for sitt klarsyn, og for en gangs skyld viser han dårlig dømmekraft.

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter.Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene
og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Tre menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv som er dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen Mackenzie, kalt ”Mac” (Anita Hegh), har hatt en lynkarriere i politiet og er spaningsgruppens operative leder. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Sjefen Bernardo Rocca (Joe Petruzzi) var gruppens trygge klippe, men havnet i et bakholdsangrep og er for tiden satt ut av spill. Dessuten er den nye agenten Daniella ”Danni” Mayo (Roxane Wilson) begynt i avdelingen.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 3)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 ()

Bilde
Agent Peter Church (Peter Phelps) gjør et skjebnesvangert feiltrinn. (Foto: Beyond Distr.)