Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 9. august 2003 kl 21.20 Kar for sin kilt

Stille før stormen

Lexie (Dawn Steele) tenker sitt da Archie begynner å pusse opp barneværelset. (Foto: Joss Barratt, BBC)
Lexie (Dawn Steele) tenker sitt da Archie begynner å pusse opp barneværelset. (Foto: Joss Barratt, BBC)
For en gangs skyld går alt på det jevne på godset Glenbogle. Det er stille dager med litt tid til overs, og Archie får lyst til å pusse opp huset. Han setter i gang med å innrede barneværelset, men må tåle at Lexie å erter ham for det.

Duncan sier han ønsker å ta seg av kjøkkenpiken Irenes barn uten å være dets biologiske far, men Irene klarer ikke å bestemme seg for hva hun vil gjøre. Saken blir ikke bedre av at en fremmed mann er begynt å luske rundt i området med et kamera over skulderen. Kan det være faren til barnet som melder sin ankomst på denne måten?

Spiritisme, uha!
Liz, en bekjent av familien, arrangerer en seanse for Molly, som gjerne vil komme i kontakt med sin avdøde mann Hector. Samme kveld ser hun en skremmende skikkelse utenfor vinduet, og om natten hjemsøkes hun av merkelige stemmer. Hun tyr til sine tarot-kort, og når hun leser dem, får hun en følelse av at sønnen Archie er i fare.

Om serien
"Kar for sin kilt" er en underholdende dramaserie med handling fra det skotske høylandet. Serien var BBCs største dramasuksess i fjor og har alt man venter seg av en britisk kvalitetsserie – uimotståelig person- og miljøskildring, storslagne omgivelser og en overflod av humor og sjarm.

Archie MacDonald (Alastair Mackenzie) var 28 år da han uten forvarsel arvet Glenbogle, en av de aller største godseiendommene på det skotske høylandet. Til å begynne med vil han bare vende tilbake til sitt ukompliserte jetset-liv i London, men etter hvert avfinner han seg med skjebnen og gjør sitt beste for å bestyre det gedigne og forfalne slottet, 200 undersåtter og over 16.000 mål med land.

Lexie (Dawn Steele), Glenbogles respektløse hushjelp og bygdas femme fatale, har etter hvert avansert til å stå ved Archies side som fruen av Glenbogle.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Monarch of the Glen (Serie 4)
Basert på bøker av Compton Mackenzie
Produksjon: Ecosse Films/BBC Scotland
I rollene bl.a. Alastair Mackenzie, Richard Briers, Susan Hampshire, Lorraine Pilkington, Dawn Steele, Hamish Clark og Anna Wilson-Jones
Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Les mer 
  • Les mer