Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 15. april 2009 kl 22.30 Migrapolis: To liv

Livet før og etter

Antonio Mendez Lindeberg Broch-Due er adoptert fra Colombia, og søkte tilbake til sine latinamerikanske røtter som voksen. Her sammen med kona Elena Salinas og barna deres. (Foto: Brede Røsjø. NRK)
Antonio Mendez Lindeberg Broch-Due er adoptert fra Colombia, og søkte tilbake til sine latinamerikanske røtter som voksen. Her sammen med kona Elena Salinas og barna deres. (Foto: Brede Røsjø. NRK)
I Migrapolis skal vi møte mennesker om har opplevd så dramatiske omveltninger at livet deres er delt i to – før og etter. Den ene historien handler om en adoptert gutt som gjorde helomvending i voksen alder og søkte tilbake til sine colombianske røtter.

Antonio Mendez Lindeberg Broch-Due ble adoptert til Norge fra Colombia da han var seks måneder gammel. Foreldrene kalte ham Per, og han ble oppdratt på erketypisk norsk vis – med skiturer, matpakke og alt som hører til.

Men da Per ble voksen, ville han oppsøke sitt biologiske opphav i Latin-Amerika. De norske foreldrene hans, som da var skilt, reagerte ulikt på adoptivsønnens planer. Moren støttet ham og betalte flybilletten, mens faren var meget skeptisk.

Fra Per til Antonio
Møtet med den biologiske moren i Colombia ble et vendepunkt. Per bestemte seg for å bli Antonio og dyrke sine latinamerikanske sider.

Siden har han giftet seg med en jente fra Ecuador og fått to barn. Han jobber i Radio Latin-Amerika og insisterer på å snakke spansk hjemme, selv om kona gjerne vil praktisere norsken sin. Og mens faren fortsatt er til stede i hverdagen hans, har han mistet kontakten med sin norske mor.

Kulturelle utfordringer
I kveldens Migrapolis skal vi også møte to jenter med iransk opprinnelse. De lever hos en norsk fosterfamilie i Lærdal, og forteller om de kulturelle utfordringene det innbærer.

Den tredje og siste historien handler om en 34 år gammel kvinne som fikk et nytt liv da hun halverte vekten fra 140 til 70 kilo for sju år siden. Hun har i dag en jobb og en livsstil hun ikke trodde ville være mulig for henne for få år tilbake.

Egenprodusert flerkulturelt magasin
Produksjon: NRK Østlandssendingen (2009)
Prosjektleder: Veslemøy Hvidsteen
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 – 951 00 299
TV-seere bes kontakte Publikumsservice , tlf: 815 65 900


LENKER
  • Migrapolis