Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 17. mai 2003 kl 20.25 Absolutt norsk

Swinger seg i "Absolutt norsk"

f.v. Rune Larsen, Hanne Krogh,Jostein Hasselgård og Henning Kvitnes
 bak. Jan Eggum, Birge Sundsbak, Karl Martin Olsen. (Foto: Marit Hommedal, Scanpix)
f.v. Rune Larsen, Hanne Krogh,Jostein Hasselgård og Henning Kvitnes bak. Jan Eggum, Birge Sundsbak, Karl Martin Olsen. (Foto: Marit Hommedal, Scanpix)
På kveldens gjesteliste står Norges første Grand-Prix-vinner, en Grand Prix-debutant, en garvet rocker og to representanter fra seer-suksessen "Eldrebølgen".

Hanne Krogh og Henning Kvitnes er Rune Larsens hovedgjester i kveld. Hanne Krogh er en av Norges mest folkekjære artister – hele Norges "julestjerne" og den som vant Eurovision Song Contest for Norge for aller første gang med duoen Bobbysocks. Hun er også den artisten som, nest etter Sissel Kyrkjebø, har solgt flest kopier av en enkelt plate.

Henning Kvitnes har en 20 år lang karriere bak seg innen "roots"-rock, både som soloartist og som medlem av bandene Young Lords, Saturday Cowboys og Little Eden. I de senere årene har han fått et stort publikum i Danmark og USA.

Årets Grand Prix-deltaker, Jostein Hasselgård, skal synge for oss i kveld, og selvfølgelig står vinnermelodien "I’m not Afraid to Move on" på repertoaret.

Karl Martin Olsen og Birger Sundsbak – bedre kjent som Kalle og Biggen fra "Eldrebølgen" på NRK1 – stiller som det ene laget i kveldens Noteknekk. Biggen tar med seg trekkspillet for å utfordre det andre laget, bestående av Hanne og Henning.

Radio Yalla fortsetter å fundere over norsk musikk – denne gang iført bunader! Også Atle Halstensen og Jan Eggum stiller staselig antrukket i bunader, mens jentene i Nardus markerer at noen av medlemmene er rødruss i år.

Om serien
I fem programmer lar Rune Larsen oss møte en rekke av landets mest populære artister – og noen ukjente. Som i de forrige sesongene av "Absolutt norsk" har han med seg Jan Eggum og Atle Halstensen som musikalske støttespillere.

Redaksjonen tar utgangspunkt i Jan Eggums popleksikon ved valg av gjester, mens programlederen er også veldig opptatt av å få løftet spennende, unge talenter frem i lyset.

Vokalgruppen Nardus og gutta i Radio Yalla er fast inventar.

Som vanlig er konkurransen Noteknekk en del av programmet.

Egenprodusert underholdningsprogram, NRK Hordaland
Programleder: Rune Larsen
Kontaktperson: Bård Ose, 99526796
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 23 04 98 41/909 55 364