Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 28. august 2007 kl 20.05 Skjergardsdokteren

Familie på flukt

Wilma (Ebba Hultkvist) er en av dem som blir berørt når en flyktningefamilie kommer til Saltö. (Foto: Carl Johan Söder, SVT)
Wilma (Ebba Hultkvist) er en av dem som blir berørt når en flyktningefamilie kommer til Saltö. (Foto: Carl Johan Söder, SVT)
Doktor Johan Steen blir tvunget til å fatte en rekke moralske beslutninger i kveldens episode av "Skjergardsdokteren". Også datteren Wilma og resten av øysamfunnet blir berørt når en gruppe flyktninger dukker opp i den idylliske skjærgården.

Det er Sören Rapp som finner flyktningefamilien drivende i en båt langt ute i havgapet. Bestefaren er døende, og dermed blir Johan koblet inn i en sak som setter ham i et moralsk dilemma.

Dramatikk blir det også når Johans svigerfar Axel får plutselige smerter under vinterbadernes årlige sammenkomst. Han trenger øyeblikkelig legehjelp, men det skal helst ikke være fra Johan...

Sören får også hendene fulle med en familie fra byen som har bestemt seg for å leke Robinson på Saltö i en uke. Men de får snart erfare at tv er én sak og virkeligheten noe
annet!

Om serien
I løpet av de neste ukene får seerne følge livet ute i skjærgården gjennom flere årstider, fra solvarm sommer til regnfull høst og streng vinter. Det er ikke like enkelt å leve der ute når kulden setter inn, noe våre doktorer skal få merke.

Programmet er sendt tidligere.

Svensk dramaserie
Originaltittel: Skjärgårdsdoktorn
Manus: Lars Bill Lundholm og Gunilla Linn Persson
Regi: Kristian Petri og Rickard Petrelius
Med bl.a. Samuel Fröler, Ebba Hultkvist, Marie Richardson, Sten Ljunggren, Helena Brodin m.fl.
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900