Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 21. april 2009 kl 22.30 Safari

Safari drar til India

Fra T&Ts hiv/aids-kampanje
Fra T&Ts hiv/aids-kampanje "Put it on" – i Safari! (Foto: © T&T)
Den konsumkritiske designerduoen T&T, kunstneren og miljøaktivisten Ravi Agarwal,fotografen Dayanita Singh med kampanje for Indias evnukker og den kontroversielle
videokunstneren Amar Kanwar – du møter dem alle i kveldens Safari!


Designerduoen T&T kritiserer kjøpesentrene som spretter opp overalt i India. Bildene deres er fargesterke collager, men ser du nærmere etter får de et annet innhold. De ulike delene i collagene er elementer fra et samfunn preget av masseproduserte objekter, kjemiske midler og forurensning.

Utvikling med bismak
Midt i New Dehlis kaos finnes et stort landbruksområde langs elva Yamuna River. Her lever bønder som greier seg selv med det de dyrker og selger på markedet. Nå vil myndighetene bygge ut dette området. Kunstneren og miljøaktivisten Ravi Agarwal jobber mot dette gjennom sine foto- og videoprosjekter fra området."Utvikling er bra, men vi må også se hvilke konsekvenser utviklingen gir," sier kunstneren.

Det tredje kjønn
I India er evnukkene anerkjent som det tredje kjønn, men befinner seg likevel nederst i kastesystemet. Fotografen Dayanita Singh har fulgt evnukken Mona Ahmed i over tretten år og av dette har det blitt en fotobok hvor evnukken forteller sin personlige historie.

Amar Kanwar
Videokunstneren Amar Kanwar er internasjonalt kjent for å ta opp politisk brennbare temaer i filmene sine. Han har tidligere hatt konflikten mellom India og Pakistan som tema, og nå har han laget en videoinstallasjon med utgangspunkt i seksualisert vold mot kvinner.

Egenprodusert kunst- og kulturmagasin fra NRK Kultur (2008)
Programleder: Jeannette Platou
Prosjektleder: Ingerid Nordstrand, 99603903 / 23042493 eller
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57, mob 95423021
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900