Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 15. mai 2008 kl 21.30 Höök

Grensehandel

Karin Bodén (Siw Erixon) har en sentral rolle i Eva Hööks polititeam. (Foto: SVT)
Karin Bodén (Siw Erixon) har en sentral rolle i Eva Hööks polititeam. (Foto: SVT)
En ung russisk kvinne blir funnet død ved en rasteplass langs E4, og Eva Höök står foran et nytt drap i Luleå, i en sak som involverer politiet på mange måter.

Eva tror kvinnen som er myrdet er offer i en prostitusjonssak, men hennes etterforskning støter sammen med det lokale politidistriktets egne undersøkelser.

Den allerede sårbare konflikten om Eva Hööks lederskap øker. Mistanke om at polititjenestemenn er involvert i den stygge mordsaken, gjør at Evas medarbeidere tvinges til å ta stilling.

Samtidig gjemmer en ung, vettskremt russisk kvinne seg hos en velmenende svensk mann. Hun var vitne til mordet og greide å komme seg unna. Men morderne er på sporet, og Eva Höök kjemper for å komme dem i forkjøpet.

Saken løses i neste episode.

Om serien Höök
Kriminaldramaet "Höök" er bygget opp av fem avsluttende deler hvor hver del presenterer en ny kriminalsak. Den fjerde kriminalsaken blir presentert i åttende og niende episode av det svenske kriminaldramaet.

Politikvinne og alenemor
Seriens hovedperson, Eva Höök, er nyutnevnt sjef for Länskriminalen i Luleå, og alenemor for tenåringssønnen Lasse. Gjennom tolv spenningsfylte episoder blir vi kjent med den dyktige politisjefen som får fem innviklede kriminalsaker å løse. Parallelt får vi et godt innblikk i hennes forhold til sønnen og kollegene, og hennes øvrige sosiale relasjoner, som slett ikke er konfliktfrie.

Lang erfaring
I rollen som Eva Höök finner vi Anna Pettersson som har lang erfaring fra både teater, tv og film i Sverige. Eva Hööks sønn Lasse spilles av Freddy Åsberg og hennes kolleger av Peter Carlberg, Siw Erixon og Leonard Terfelt. Serien ble nominert til den svenske Kristallen-prisen i 2007, som er Sveriges svar på den amerikanske Emmy-prisen.


Kriminaldrama i 12 deler fra SVT (2007)
Manus: Mikael Rundquist
Medforfatter: Birgitta Borgenhielm
Regi:
1 avsnitt, episode 1-3: Lena Koppel
2 avsnitt, episode 4-5: Kristian Petri
3 avsnitt, episode 6-7: Jörgen Bergmark
4 avsnitt, episode 8-9: Molly Hartleb
5 avsnitt, episode 10-12: Simon Kaijser

Medvirkende: Anna Pettersson, Freddy Åslund, Peter Carlberg, Björn Gustafson og Leonard Terfelt m.fl.

Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf: 911 64 716 / 23 04 40 79
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no
Blir også sendt fredag kl. 21.25 (NRK3).