Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 8. januar 2001 kl 06.58 Frokost-tv

Frokost tv

NRK1 mandag 8. januar kl 06.58
Frokost- tv
Premiere!

Grosvold og Bache byr på munter morgenstart

Frokost-tv er rett og slett navnet på NRKs nye morgensatsing fra Underholdningsavdelingen med Anne Grosvold og Øystein Bache ved roret. Rune Gokstad er også med i teamet og bytter plass med Øystein etter noen uker. Trekløveret gleder seg til premieren og lover nyheter, muntre innslag og uhemmet besøk av dagsaktuelle gjester i studio.

-Øystein og jeg er nødt til å jobbe med folk som er flinkere enn oss slik at vi har noe å strekke oss etter, sier Rune og sikter til Anne Grosvold. - Hun er så trivelig, hyggelig og flink, og derfor gleder vi oss til å jobbe med Frokost-tv. Anne er en seriøs og hardtarbeidende journalist som dekker nyheter og kultur på en folkelig måte. Mens Øystein og jeg tar oss av \"tøysesiden\" på vår folkelige måte, sier Rune.

Sendingen starter kl. 06.58 med Anne og Øystein i studio, og kl 07.00 får vi en fem minutters nyhetssending, levert av nyhetsdivisjonen. En slik nyhetsbolk blir det hver halvtime. Frokost-tv varer til kl. 09.00.

-Vi kommer til å vinkle på dagsaktuelle temaer, men vil også ha faste stolper med innslag om mat, kultur, livsstil, praktiske tips, også videre. Og vi skal prøve å få Rune i form. Han skal være en slags \"prøvekanin\" for enkle knep hvermansen kan gjøre for å bli sunnere, slankere, friskere også videre. Dette blir med litt skrått blikk da, innrømmer Øystein.

Men ingen av dem gleder seg til å stå opp halv fire hver morgen.

- Det blir slik at jeg må legge meg før barna, så dermed må de lese for meg, sier Rune. Som til tross for en ny døgnrytme gleder seg til å ta fatt. Akkurat slik som Øystein.

NRK1 mandag kl 06.58

NRK Underholdningsavdelingen
Programledere: Anne Grosvold, Øystein Bache, Rune Gokstad
Prosjektleder: Ida Simonsen
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956 (anne.bekkevold@nrk.no)

Bilde
Anne Grosvold og Øystein Bache er første par ut i Frokost-tv. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)