Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 torsdag 19. november 2009 kl 21.40 Pinlige sykdommer

Barnas pinlige sykdommer

Dr James Russell, dr Priya Manickavasagar, dr Christian Jessen og dr. Pixie McKenna tar oss med inn i en verden av pinlige sykdommer. (Foto: RDF International)
Dr James Russell, dr Priya Manickavasagar, dr Christian Jessen og dr. Pixie McKenna tar oss med inn i en verden av pinlige sykdommer. (Foto: RDF International)
De har som mål at folk som lider av uvanlige og flaue sykdommer, skal våge å oppsøke medisinsk hjelp, samme hvor unormale de føler seg. På sin vei får dr Jessen og dr. McKennas en rekke nye erfaringer.

Legene i "Pinlige sykdommer" trodde kanskje de hadde sett det meste innen merkelige sykdomstilfeller. Nå er serien som tar for seg flaue lidelser tilbake, og spesialistene lar seg fortsatt overraske over tilfellene som finnes der ute!

Legevegring
En rekke desperate pasienter hungrer etter medisinsk hjelp, men rødmer ved tanken på å oppsøke hjelpen. De pinlige sykdommene er kroppslige uregelmessigheter som er visuelt avvikende fra gjennomsnittet, eller fører til nedsatt funksjonalitet på visse områder. De føler det ofte som så pinlig at det er en personlig ydmykelse å søke hjelp.
Flere nye tilstander skal avdekkes, og det forventes både hakeslepp og store øyne i sesong to av denne populære serien.

Britisk dokumentarserie
Produsert av RDF International/ Maverick Television Ltd (2008)
Produsent og regissør: Nicky Taylor
Originaltittel: Embarrassing Bodies, serie 2
Episodetittel: Kids/Southend
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf 91164716
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900