Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 13. september 1999 kl 20.00 Kommune- og fylkestingsvalget 1999

Kommune- og fylkestingsvalget 1999


NRK1 mandag 14. september kl 20.00
Kommune- og fylkestingsvalget 1999

Klar for lang valgnatt

Geir Helljesen og Terje Svabø skal lose seerne i land gjennom en lang valgnatt med statsminister Bondevik i studio den første timen.
En time før valglokalene stenger er Svabø og Helljesen på plass sammen med Kjell Magne Bondevik. Statsministeren skal være i studio den første timen til resultatet av alle poststemmene er klart.
- Vi har hatt tett kontakt med departementet, og får i år tilgang til poststemmeresultatet så snart det er ferdig. Da kan vi allerede klokka 21.00 gi en midlertidig \"diagnose\", sier Geir Helljesen.
Etter at Bondevik forlater studio får de to nyhetsveteranene scenen for seg selv, men i år skal kontakten med de store kommunene rundt om i landet stå sentralt.
- Vi kommer til å sende diagonalt, en såkalt splittet sending. Annenhver halvtime får vi distriktssending fra de forskjellige regionene, der vi får oppdateringer hele veien om hvordan det ligger an rundt om i landet, forklarer Geir Helljesen.

Informativt og engasjerende
- Vi stiller enda bedre forberedt enn tidligere, og håper å kunne gi spente velgere et engasjerende og informativt program. Det hjelper selvfølgelig mye å kunne følge stemmetellingen hele veien, understreker Helljesen.
Valgweben som har vært i bruk i alle sendingene fra \"Valgtorget\" med Astrid Versto og Knut Magnus Berge, kommer også til å bli satt opp på selve valgnatten.
- Det er full mulighet til å bruke nettet på samme måte som det er blitt gjort i \"Valgtorget\", og vi håper på både spørsmål og svar fra seerne under sendingen, oppfordrer Helljesen.
Valgnatten skulle dermed være sikret både med tanke på lokalt og nasjonalt utgangspunkt, men hva det endelige valgresultatet blir, må vi vente med til natten er over for å få svar på.

NRK1 mandag kl 20.00

Bilder (via Scanpix/Internett)
Terje Svabø og Geir Helljesen skal lose velgerne gjennom valgnatten. (Foto: Heiko Junge)

Egenprodusert valgsending fra Nyhetsdivisjonen
Programledere; Geir Helljesen og Terje Svabø
Prosjektleder: Stein Bjøntegård
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18