Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 8. september 2008 kl 19.55 Faktor: Cecilia Brækhus

Trillende latter, steinharde never

Cecilia Brækhus debuterte som proffbokser i Basel i januar 2007 og har vært ubeseiret siden. (Foto: Helge Wærøy, Stonehand Promotion)
Cecilia Brækhus debuterte som proffbokser i Basel i januar 2007 og har vært ubeseiret siden. (Foto: Helge Wærøy, Stonehand Promotion)
Historien om Cecilia Brækhus, er historien om ei helt vanlig jente fra Sandviken i Bergen. Men hun skiller seg litt ut. Hun vil bli verdensmester i en av verdens hardeste idretter – proffboksing!

Sammen med Cecilia får vi et lite innblikk i hvordan den profesjonelle bokseverden er. Vi får se hvordan Cecilia takler glamour, hardt arbeid, nedturer og oppturer i en mannsdominert proffbokseverden.

Sakte og sikkert framover
Høsten 2006 forlater Cecilia sitt trygge hjemme-miljø i Bergen for å starte proffeventyret – i et kjellerlokale på Melhus, noen kilometer fra Trondheim.

Det blir en stor overgang for Cecilia og vi ser hvordan hun takler det første møte med profflivet.

Cecilia blir fort en yndling i proffsirkuset. Da hun etter et halvt år står uten kontrakt og lurer på om hun skal fortsette med boksing, er det mange som vil ha glad-jenta i stallen.

Hun forlater kjellerlokalet i Trondheim og drar til Tyskland for å prøve lykken der. Det blir litt av en overgang for ei jente som ikke snakker et ord tysk.

Norsk dokumentar (2008)
Originaltittel: Cecilias vei mot VM-kamp i proffboksing
Produsert av: Deadline tv og video
Prosjektleder: Oddbjørn Rosnes, mob 47 81 54 58
Kontaktperson: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no