Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 12. oktober 2002 kl 20.25 Tore på sporet

Reddende engel

Tore Strømøy tar oss med til Manilla i det femte programmet i serien
Tore Strømøy tar oss med til Manilla i det femte programmet i serien "Tore på sporet" . (Foto: Lasse Berre)
Gjør deg klar for et meget sterkt møte med en bestemor fra Langesund; hun har bestemt seg for å bruke resten av sitt liv til å hjelpe fattige barn på Filippinene! Rachel Trovi har i over 15 år drevet sitt eget hjelpeprosjekt i Manilla.

Da Rachel Trovi fra Langesund ble enke i 1979 gikk hun inn i en dyp depresjon. Depresjonen varte i seks år, og til slutt ønsket hun bare å dø. Men en helg gjorde hun opp status for sitt liv og bestemte seg for at hun ville leve videre. På et møte så hun en film om barn som bodde på en enorm søppeldynge i Manilla på Filippinene. Etter dette bestemte bestemoren seg for at hun ville vie resten av sitt liv på å hjelpe Manillas aller fattigste.

I kveld blir vi med Tore Strømøy og Aud Isaksen fra Rissa når de drar østover for å møte Rachel Trovi i hennes andre hjemland.

For tidlig født
Det var dramatisk den gang Elly og Stein Holand fra Sandefjord dro til Grønland for å jobbe på et sykehus. I 1984 skulle Elly føde parets tredje barn. Fem uker før tiden meldte jenta sin ankomst. Timer etter fødselen sluttet barnet å puste, og det eneste som kunne redde henne var å få lagt henne i en respirator. Problemet var bare at den nærmeste befant seg på et sykehus i København.

Dramatisk blir nok også møtet med Kjell de Boer fra Stavanger og Lene Nyheim fra Årdalstangen, som begge kan fortelle spennende historier hvor fellesnevneren er pengespill.

Åge Aleksandersen er på plass også i kveld med en nyskrevet sang. Denne gang har han laget en hyllest til sin store helt, Bob Dylan. Sangen har fått tittelen ”Messias”.

NRK Trøndelag
Programleder: Tore på sporet
Prosjektleder: Henning Skjæret, mobil 95031931
Pressekontakt:Erik Bull , mobil 99599760