Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 9. mars 2001 kl 23.10 Revyjaget

Revyjaget (ttv)

NRK2 fredag 9. mars kl 23.10
Revyjaget

Kampen om penger og gode kritikker

Vi blir med backstage og følger oppbyggingen av revyene ved de to videregående skolene Berg og Ullern i Oslo. I filmen ser vi hvordan elevene opplever et økende press når de er med på revyjaget. Vi får høre hva de synes om karaktersystemet til Aftenposten og hvor positivt de synes det er å være med i en skolerevy.

Elevene forteller åpent og ærlig om sine følelser og tanker i stressede og mindre stressede situasjoner.

\"Ullern Revyen 2000\"
På Ullern er tre revysjefer ansvarlig for at Ullern Videregående skole for tredje år på rad kan presentere en skolerevy. \"Ullern Revyen 2000\" har et budsjett på omlag 230.000 kroner, som er blitt benyttet til innleie av instruktør, kapellmester og band. I tillegg leies det inn lys- og lyd-utstyr til flere hundre tusen kroner. I år er det rundt 40 elever som er med på revyen.

\"Ullern Revyen 2000\" er en velorganisert organisasjon. I de 14 dagene tv-teamet følger revyen, ser alt til å være under kontroll. Men når det er bare fire timer igjen til teppet går opp og alt ser ut til å være i orden, kommer brannmesteren i Oslo og sier at teateret må stenges. Begrunnelsen er for få nødutganger, manglende brannslokningsapparater og brannfarlig scene. På fire timer klarer imidlertid elvene å oppfylle brannmesterens krav, og revyelevene er klare til å ta imot publikum.

\"Berg Revyen 2000\"
På Berg er to revysjefer ansvarlig for omlag 70 elever, som jobber med årets revy. Her har de gått til innleie av tre instruktører, et band bestående av fire og et komplisert lys- og lyd-anlegg. Budsjettet er på noe over 240.000 kroner. Elevene møter stor motgang og har dårlig tid til å gjøre klar gymsalen, som skal omgjøres til en teatersal med amfi.

Det hjelper heller ikke at brannvesenet kommer dagen før premieren og sier at mye må forandres. Den største utfordringen er at 200 paller enten må fjernes eller dekkes til. Disse pallen utgjør amfiet som er en viktig del av revyforestillingen. Deler av scenen må gjøres mindre for tilgang til nødutganger, og brannslokningsapparater må være tilgjengelig. Under 4 timer før premieren ser teatersalen fortsatt ut som en byggeplass. 70 revyelever jobber som besatt og er klare til å slippe inn publikum klokken 19.00.

Både Ullern- og Bergrevyen får terningkast 5 og lovende kritikker i Aftenposten. Hva ville ha skjedd hvis revyene hadde fått en lavere karakter?

NRK2 fredag kl 23.10

Norsk dokumentar ved POLAR Tele- Film Ltd.
Produksjonsansvarlig: Eva Röthlisberger
Reporter: Bjørn Andre Kleppestø
Kommentarer: Camilla Grevstad
Regi: Johan E. Bull
Musikk: Haakon Moe og Mathias Grunwald
Pressekontakter: Siri G. Meyer, tlf. 23048123, siri.gronning.meyer@nrk.no og Gunilla Gaarder, tlf. 23049364, gunilla.gaarder@nrk.no

Bilder
1. Øyvind Lorange og Einar Wist Øyen fra Berg videregående skole øver for siste gang før premieren på \"Berg Revyen 2000\". (Foto: POLAR Tele-Film Ltd.)

2. \"Berg Revyen 2000\" får terningkast fem i Aftenposten. (Foto: POLAR Tele-Film Ltd.)