Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 11. desember 1998 kl 23.15 Advokatene

Advokatene (t)

NRK1 fredag 11. desember kl 23.15
Advokatene (15)

Kreft på grunn av høyspentkabler?
En gruppe kreftpasienter som bor i nærheten av en høyspentkabel, oppsøker Jimmy Berluti for å anlegge erstatningssak mot staten. Et tidligere juridisk fremstøt førte ikke frem, og deres daværende advokat tapte 80 000 dollar på saken.
Ellenor gir Berluti det gode råd å holde seg unna, blant annet fordi det ikke lar seg påvise noen sammenheng mellom høyspent el- kraft og kreft. Men Berluti er ikke mottakelig for gode råd i denne forbindelse, og han overtaler Bobby til å satse en sum for å prøve saken for retten.
Lindsay har fått en vanskelig narkotikasak til behandling. En latinamerikansk kvinne, Teresa Cortez, er tatt av politiet for narkotikasmugling. Hun har svelget 50 kondomer inneholdende kokain. Snart blir det klart at hun har mer behov for medisinsk behandling enn juridisk oppmerksomhet.

Om serien
\"Advokatene\" (The Practice) er blant de mest sette dramaseriene i USA, der den nå er inne i sin fjerde sesong. I første omgang er det satt opp 17 episoder på sendeplanen i NRK1 i høst.
Serien er skrevet og produsert av David E. Kelley, mannen bak suksesser som \"Chicago Hope\" og \"L.A. Law\". Denne gang gir han et mer realistisk og uglamorøst bilde av hverdagen ved et lite advokatkontor i Boston. Her har juristene løs snipp og bukser uten press. Men smarte er de, og de lar seg ikke pille på nesen når sakene til slutt havner i retten.
Bobby Donnell (Dylan McDermott) er sjefen, en ung idealistisk jurist med ubøyelig rettferdighetsssans. Hans høyre hånd er Ellenor Fruett (Camryn Manheim), en fornuftig og frittalende dame. Eugene Young (Steve Harris) er en kjapp og energisk kar, mens Lindsay Dole (Kelli Williams) er nyutdannet og noe usikker. Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton) er kontorets trygge og rolige sekretær som holder orden på saker og ting. Endelig har vi Jimmy Berluti (Michael Badalucco), en entusiastisk advokat og god venn av Bobby.
NRK1 fredag kl 23.15

Amerikansk dramaserie
Produksjon: 20th Century Fox (sendt på ABC 1987)
Originaltittel: The Practice
Med Dylan McDermott, Camryn Manheim, Kelli Williams, Steve Harris, Michael Badalucco
Produsent og manusforfatter: David E. Kelley
Pressekontakt: Helene Amlie, tlf. 23 04 77 51