Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 lørdag 8. august 2009 kl 21.30 Film: Inside I'm Dancing

Banebrytende vennskap

Når Rory (James McAvoy) flytter inn på et hjem for funksjonshemmede, får han straks en viktig rolle for de andre beboerne. Rory viser en måte å leve på som de andre ikke trodde var mulig. (Foto: WT2 Productions)
Når Rory (James McAvoy) flytter inn på et hjem for funksjonshemmede, får han straks en viktig rolle for de andre beboerne. Rory viser en måte å leve på som de andre ikke trodde var mulig. (Foto: WT2 Productions)
24 år gamle Michael har celebral parese. Han lever et rolig liv på Carrigmores hjem for funksjonshemmede helt til den opprørske Rory O’Shea flytter inn.

Michael (Steven Robertson) blir forbløffet over at munnrappe Rory (James McAvoy) skjønner hans nesten uforståelige tale. Rorys dynamiske vesen og rebelske natur tenner en flammer i Michael, og han introduseres for et helt annet liv – utenfor Carrigmore.

Opprørske drømmer
Rory har en plan for hvordan de skal omgå systemet, og på den måten få en egen leilighet til tross for at de begge er lenket til rullestolen. De ansetter den vakre men uerfarne Siobhan (Romola Garai) som assistent, og sammen tar de sjansen på å stupe ut i noe som skal vise seg å bli en uforglemmelig opplevelse.

Med deres nyvunne vennskap og selvstendighet ligger plutselig hele livet foran dem – dog ikke helt uten komplikasjoner.


Irsk drama/komedie (2004)
Regi: Damien O’Donnell
Produsert av WT2 Productions
Manus: Jeffrey Caine og Christian O’Reilly
I rollene: Steven Robertson, James McAvoy, Brenda Fricker, Romola Garai
Pressekontakt: presse@nrk.no, tlf: 23 04 20 33/90 18 38 38
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900Bilder:

Inside I’m dancing: Når Rory (James McAvoy) flytter inn på et hjem for funksjonshemmede, får han straks en viktig rolle for de andre beboerne. Rory viser en måte å leve på som de andre ikke trodde var mulig. (Foto: WT2 Productions)

Inside I’m dancing: Med sitt nyvunne vennskap føler Rory (James McAvoy) og Michael (Steven Rovbertson) at de har hele livet foran seg. De ansetter den vakre men uerfarne Siobhan (Romola Garai) som assistent, og sammen tar de sjansen på å stupe ut i noe som skal vise seg å bli en uforglemmelig opplevelse. (Foto: WT2 Productions)