Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 3. mai 2003 kl 18.00 Tvillinger

En tvillingtilværelse

Lise og Lotte feirer tvillingbursdag. (Foto: NRK)
Lise og Lotte feirer tvillingbursdag. (Foto: NRK)
Lise og Lotte er tvillinger på godt og vondt. Selv om de er like utenpå, er de ganske forskjellige i sinn. Lise er mest opptatt av dukker, mens Lotte liker å sparke fotball med storebror. Lise føler seg ensom inntil hun treffer Morten, en nabogutt med både dukkestue, eplehage og bestemor med kolonihage.

Til bursdager pleier Lise og Lotte å få like presanger, men denne gangen får Lise en flott dukke av sin nye venn Morten. Lotte blir sjalu på søsterens nye vennskap, og vil ikke være tvilling mer. Hun bestemmer seg for å flytte opp på loftet.

Neste dag når alle andre er ute av huset, får Lotte lyst til å prøveleke med Lises nye dukke. Dessverre for henne kommer de andre hjem akkurat idet hun har funnet fram dukken. I ren affekt gjemmer hun den i stekeovnen, og dukken blir selvfølgelig ødelagt når mor skal steke rundstykker.

Lise og Lotte blir uvenner, og Lise drar sammen med Morten til bestemorens kolonihage på andre siden av byen. Nå er det Lottes tur til å føle seg ensom. Hun vil gjerne gjøre det godt igjen med Lise, og bestemmer seg for å få tak i en ny dukke mens Lise er borte.

Om serien
"Tvillinger" er en ny serie i tre deler for barn. Handlingen kretser rundt tvillingene Lise og Lotte, og samhold, utfordringer, søskenkjærlighet og småkrangling er stikkord. Manusforfatter for serien er Harald Stoltenberg, Robert Stoltenbergs tvillingbror.

"Tvillinger" er Norges bidrag i en nordisk utveksling av novellefilmer for barn, og senere i vår får vi se de andre nordiske landenes bidrag.

NRK Barn og Ungdom
Egenprodusert serie
Manus: Harald Stoltenberg
Executive producer: Tone C. Rønning
Pressekontakt: Sabine Skarstad, 23 04 99 18/90 18 36 10