Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 31. mars 2005 kl 19.25 The Young Ones

Ung far trenger penger

Fire nydelige planter – Vyv, Rick, Neil og Mike titter fram i vårsola i
Fire nydelige planter – Vyv, Rick, Neil og Mike titter fram i vårsola i "The Young Ones". (Foto: BBC)
Det er helg og hjemmeliv i et hjørne av den forfalne leiligheten til kollektivmedlemmene Vyv, Rick, Neil og Mike. Gjesteopptreden ved Jools Holland med band blir det dessuten i ukens episode av The Young Ones.

Legestudenten Vyv annonserer at han "er med barn". Neil forbarmer seg over ham. Den gamle hippien tar like godt jobb som politimann for å hjelpe Vyv med å forsørge barnet.

Poltergeist
Imens er merkelige ting begynt å skje i guttenes leilighet. Tallerkener flyr av gårde og spisebordet er begynt å krympe. Vyv, Rick, Neil og Mike konkluderer at det er en poltergeist på ferde i huset.

Underjordisk heimsjuk blues
Jools Holland (kjent for musikkprogrammet "Later" på BBC TV) kommer og spiller piano og synger sammen med utvalgte stjerner fra den engelske pophimmelen. De framfører Bob Dylans "Subterranean Homesick Blues".

Om serien
I en falleferdig bygård i Nord-London klamrer fire studenter seg til fattigdomsgrensa i samme leilighet. Vi møter pønkeren Vyv, den politisk bevisste og sosialt samvittighetsfulle Rick, hippien Neil og den velpolerte og elegante Mike.

Når de ikke er opptatt av å fly i tottene på hverandre, så klarer de å bli innblandet i de mest bisarre komiske situasjoner.

The Young Ones er blitt litt av en kult-serie, og satte en ny standard for hvordan tv-komedie skulle lages da den kom i 1982. Humoren er rå, uforutsigbar, og minner ofte mer om en tegneserie på måten hovedpersonene får gjennomgå fysisk. Med sin alternative "look" ble "The Young Ones" en serie for unge rebeller på samme måte som punk og new wave-musikk hadde blitt de unges stemme noen få år før. Serien hadde også musikalske innslag, noe som var helt uvanlig på den tiden.

Listen over gjesteskuespillere er også formidabel, med et kobbel av Englands største komikere og skuespillere, bl.a. Dawn French og Jennifer Saunders fra "Absolutt fabelaktig" og en ung Oscar-vinner, Emma Thompson.

Britisk komiserie 1984
Originalttittel: The Young Ones (sesong 2)
Kveldens episode: Cash
Produsert av: BBC
Med: Adrian Edmondson, Rik Mayall, Nigel Planer, Christopher Ryan og Alexei Sayle
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57