Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 2. juni 1999 kl 20.10 Billetten

Billetten (ttv)


NRK1 onsdag 2. juni kl 20.10
Billetten (1:7)

Fra P1 til tv med \"Påskelabyrinten\"

Andreas Lunnan er klar med en sommerlig fjernsynsversjon av det populære P1 programmet \"Påskelabyrinten\". Med Trondheim som utgangspunkt drar deltakerne i den nye reise-spørreleken ut i verden med lommepenger etter innsats. Målet er en plass i finalen 14. juli, der premien er en weekend-billett i Europa.
Hver onsdag i syv uker framover kan vi følge deltakerne på \"den fornøyelige reisen\". Selv om kveldssola kanskje skinner fra en skyfri himmel, tror programleder Andreas Lunnan, at mange vil følge med på \"Billetten\", som er et underholdende familieprogram der også seerne kan være med på leken.

Åtte tomannslag
Programserien er lagt opp med åtte tomannslag med mer eller mindre kjente fjes som konkurrerer etter et cup-system med fire innledende runder og to semifinaler. Vinnerlaget i hver semifinale møtes i studio til et spennende finaleoppgjør. Ved hjelp av bilder, filmklipp og gjenstander skal deltakerne finne fram til reisemål i inn- og utland.
Dommer er selveste sjefen for den tradisjonsrike, radiosuksessen \"Påskelabyrinten\", Viggo Valle. Han deler ut lommepenger på reisen med mer eller mindre raus hånd. Hvor mye deltakerne får å rutte med er avhengig av innsats og den hjelpen de får underveis. Det tapende laget får med seg reisekassa og betalt hjemreise, som for noen kanskje vil være en \"bussbillett\" innen Trondheim...
Det er Tor Erik Lillehagen og Unni Søbstad med Viggo Valle i spissen som har laget spørsmålene som de reiselystne og kunnskapsrike deltakerne skal besvare på turen.

Deltakere:
Program 1: Svein Wickstrøm/Helle Ottesen
Svein Olav Ludvigsen/Gunda
Rylandsholm

Program 2: Marvin Wiseth/Hilde Kristin
Aasarød
Eli Arnstad/Knut Schrøder

Program 3: Heidi Sørensen/Knut Knudsen
Vigdis Hjort/Lasse Pedersen

Program 4 Ellen Zahl Jonassen/ Geirr Lystrup
Randi Volden/Martin Lohne

Ledet tre spørreprogram
For Andreas Lunnan er \"Billetten\" det tredje spørreprogrammet han leder for NRK Fjernsynet. Tidligere har han vært programleder fem ganger for spørreleken for 11-åringer, \"5 på\". Mange vil sikkert også huske ham fra \"Manns minne\", spørrekonkurransen om norsk historie fra 1900 og fram til i dag.

NRK1 onsdag kl 20.10

Bilde (via Scanpix/Internett)
Svein Olav Ludvigsen (t.v.) og Gunda Rylandsholm, Helle Ottesen og Svein Wickstrøm er de to første lagene i den nye reise-spørreleken \"Billetten\". I midten: Programleder Andreas Lunnan og dommer Viggo Valle.

Svein Olav Ludvigsen (t.v.), Gunda Rylandsholm, Svein Wickstrøm og Helle Ottesen drar i kveld ut i den store verden med lommepenger etter innsats i fjernsynsversjonen av det populære P1 programmet \"Påskelabyrinten\".

Egenprodusert fra NRK Sør-Trøndelag
Programleder: Andreas Lunnan, tlf. 73881200, 90596479
Dommer: Viggo Valle
Prosjektleder: Henning Skjæret
Produksjonsleder: Ma Rosnes
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123