Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 26. mars 2001 kl 20.00 Landsbylegane

Landsbylegane (t)


NRK1 mandag 26. mars kl 20.00
Landsbylegane

Uforklarlige dødsfall

Flere tilfeller av lungekreft, noen med dødelig utgang, får den unge legen Erica Matthews til
å frykte at Cardales industrielle fortid kan skjule en tikkende miljøbombe. Erica får også andre ting å tenke på når kjæresten og kollegaen Andrew Attwood får mistenkelig mye oppmerksomhet fra en annen kvinne.

I sommer tok vi et foreløpig farvel med den populære britiske dramaserien \"Landsbylegane\". Nå skal vi tilbake til legepraksisen The Beeches i idylliske Cardale hvor de tre legene David Shearer (Adrian Lukis), Andrew Attwood (Gary Mavers) og Erica Matthews (Saskia Wickham) jobber tett sammen. Gripende sykdomshistorier, fengslende profesjonelle dilemmaer og lidenskapelige kjærlighetshistorier har gjort serien til en publikumsvinner.

Kjærlighet på jobben
Det ble etter hvert klart at Erica og Andrew var langt mer enn bare gode kolleger. Etter et grillparty hvor det ikke ble spart på drikkevarene, trakk en pussa Erica med seg Andrew til sengs. Det ble innledningen til et lidenskapelig og stormfullt kjærlighetsforhold.

- Andrew er blitt mye mer moden på de fire årene som er gått siden han som nyutdannet lege fikk jobb på legesenteret i Cardale, forteller skuespilleren Gary Mavers. Etter at Andrews 13 år lange ekteskap ble oppløst, har han tatt for seg av livets gleder, forårsaket en del kontroverser - og forelsket seg i Erica. Men det er en mykere, mindre stribar og fremfor alt velreflektert mann vi nå møter. Andrew vet at det er Erica han vil dele livet sitt med. Men er Erica klar for et så forpliktende forhold?

Gamle synder
Erica får ikke særlig mye tid til å pleie forholdet til Andrew i kveldens episode av \"Landsbylegane\". Flere pasienter kommer til legesenteret med de samme plagene, blant annet en stygg hoste og pustebesvær. En røntgenundersøkelse av lungene til en av pasientene peker i retning av asbestose, en lungesykdom som skyldes innånding av asbeststøv. Pasienter med denne diagnosen har også større risiko for å få lungekreft.

For Erica begynner alarmklokkene for alvor å ringe når hun får kjennskap til to tilfeller av lungekreft med dødelig utgang på kort tid. Er det noen sammenheng mellom sykdomstilfellene? Og hvis det dreier seg om asbestose, hvor kan pasientene ha blitt eksponert for asbest?

Ericas undersøkelser avdekker at de som er blitt syke alle i kortere eller lengre tid har vært ansatt på en fabrikk som nå er nedlagt. Erica forsøker å komme til bunns i saken, men bedriftens arkiver er på mystisk vis blitt borte.

Samtidig er Erica bekymret over all oppmerksomheten Andrew får av en annen kvinnelig lege. Kvinnen, som arbeider ved et annet legesenter, ringer ham stadig vekk og dukker opp i Cardale i tide og utide

NRK1 mandag kl 20.00

Britisk dramaserie
Originaltittel: Peak Practice (serie 6, episode 10)
I rollene: Gary Mavers, Saskia Wickham, Adrian Lukis, Fiona Gillies, Clive Swift
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41, (anne.marie.astad@nrk.no)

Bilder
1. Dette er trioen som driver legesenteret i Cardale: Andrew Attwood (Gary Mavers), Erica Matthews (Saskia Wickham) og David Shearer (Adrian Lukis).

2. Norman Shorthose (Clive Swift) er en selvopptatt hypokonder som oppsøker legesenteret både for reelle og innbilte plager - helst det siste.