Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 19. mai 2010 kl 19.45 Solgt!

Norges vakreste by


Hva vet meglere fra Østlandet om boligpriser på Vestlandet? I kveldens utgave av "Solgt!" besøker vi jugendbyen Ålesund – kåret av magasinet Times til Norges vakreste by.

Bybrannen i 1904 raserte store deler av Ålesund sentrum. Byen ble bygget opp i rekordfart og den spennende jugendstilen har gjort sunnmørshovedstaden til en arkitektonisk perle i Norge.

Vanskelig pristipping
I Ålesund besøker vi en lekker by-leilighet i sentrum med panoramautsikt over de mektige Sunnmørsalpene. Området hvor leiligheten ligger, er i stor vekst, noe som gjør pristippingen til en stor nøtt for våre eigendomsmeglere.

Det andre huset vi besøker, er en ekte funkisbolig i nabokommunen Giske. Bare fem minutter fra sentrum med hurtigbåt ligger den lille, flate øya. Med kort veg til flyplassen og en bomstasjon som akkurat er forsvunnet, vokser området i rekordfart. Og hvilket utslag har det på boligprisene?

Finalehuset i denne runden er en gigantisk villa på nesten 400 kvadratmeter og som har tilrettelagt for svømmebasseng i kjelleren. Huset har stor hage, egen vinterstue og er meget smakfullt innredet. For våre meglere blir dette vanskelig, og det skinner gjennom at de mangler lokalkunnskap om boligprisene.

Meglerne denne gang består av et guttelag og et jentelag. Fra Moss og Boa Eiendomsmegling har vi tatt med oss Knut Dahl og Joachim Kolderup. Det andre laget kommer fra Oslo, fra Thomstad & Moen Eiendomsmegling. De kaller seg jentemeglerne på Sandaker og er kanskje Norges eneste meglerkontor hvor det bare jobber dame-meglere. Vi har utfordret Hege Berg Thomstad og kollega Trine Dorg Johansen.

Om serien
Representanter fra to meglerhus blir røsket opp fra sine vante territorier og sluppet ned i et ukjent marked. De rivaliserende firmaene konkurrerer om å gjette prisen på tre forskjellige salgsobjekter."Solgt!" er en underholdende konkurranse basert på den danske seersuksessen "Hammerslag". Serien har gått på DR i hele 17 sesonger og er stadig et av kanalens mest sette programmer.

Når så serien får en norsk versjon, er det byene Moss, Drammen, Ålesund, og Oslo som først stiller med salgsobjekter som nylig er blitt solgt. Meglerne må gjette til hvilken pris. Frode Søreide fra FBI debuterer som programleder i denne serien. Søreide er 30 år og kommer fra Høyanger i Sogn og Fjordane. Han har jobbet 10 år i NRK, blant annet i Dagsrevyen og "Sommeråpent". De siste fire årene har han vært reporter i FBI.

Egenproduksjon ved NRK samfunn og dokumentar 2010
Programleder: Frode Søreide frode.soreide@nrk.no
Prosjektleder: Randi Helland randi.helland@nrk.no
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden23 04 98 41 / 909 55 364
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900
Publikumssevice