Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 4. juli 1999 kl 21.45 Rødt og sort

Rødt og sort (t)


NRK1 søndag 4. juli kl 21.45
Rødt og sort (2:4)

Julien forfører gifte Louise

Uimotståelige Julien har fått jobb som huslærer hos familien R?nal og allerede ved det første møtet mellom Madame Louise R?nal og Julien, er det en heftig tiltrekning mellom de to.
Vakre Louise, som har vært gift siden hun var 16 år og nå er fylt 30, lever i et fornuftsekteskap uten den store lidenskapen.
Julien Sorel, som Louise og mannen har ansatt som huslærer for barna, gjør inntrykk på Louise med sin sterke personlighet og vakre utseende. Hun faller pladask og har problemer med å skjule sine følelser.
Hele familien drar på ferie på landet og Julien følger med. Her får han nok anledninger til å fortsette kurtisen mot vakre Louise. En kveld lar hun døren stå åpen og Julien nøler ikke med å tre over dørterskelen.
Så får Julien tilbud om å bli med i Kongens garde. Han takker ja, til Louises store fortvilelse. Men det Julien egentlig vil er å fortsette studiene sine. For å unngå at Julien snakker om forholdet til Louise, griper Monsieur de R?nal (Bernard Verley) inn og tilbyr Julien å betale for ham slik at han kan gjøre ferdig studiene sine. Men da må han love å ikke oppsøke Louise igjen og ikke snakke om det som har skjedd.

Om serien
\"Rødt og sort\" er bygget på den verdensberømte romanen \"Le Rouge et le Noir\" skrevet av den franske forfatteren Henri Stendhal (1783-1842) og utgitt i 1830. \"Rødt og sort\" er romanen om den unge huslæreren Julien Sorel og hans to kjærlighetshistorier.
Hans beskjedne herkomst hindrer ikke den unge Julien i å ha en stor sosial ærgjerrighet. Han vil opp og frem, og mobiliserer all stolthet og handlekraft for å nå sine mål. Julien er barn av Napoleonstiden, men er utestengt fra krigerveien frem til fremgang og ære, (\"den røde\" veien). Hans vei går derfor kirkens vei (\"den sorte\" vei).

NRK1 søndag kl. 21.45

Bilder (via Scanpix/Internett)
1. Det oppstår hete følelser mellom huslærer Julien (Kim Rossi Stuart) og gifte Louise (Caroline Bouquet) i serien \"Rødt og sort\".

2. Julien (Kim Rossi Stuart) vil egentlig fortsette studiene sine, men har ikke råd. Han blir huslærer hos vakre Louise i stedet.

Fransk serie i fire deler basert på boken \"Le Rouge et le Noir\"
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
I rollene: Caroline Bouquet, Kim Rossi Stuart, Bernard Verley, Judith Godreche, Claude Rich